KAddressBook 4.4

Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page KAddressBook 4.4 and the translation is 100% complete.

Other languages:
català • ‎dansk • ‎Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎Nederlands • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎русский • ‎українська • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎中文(台灣)‎
Dialog-information.png
 
Informació
Aquesta pàgina està relacionada amb la versió 4.4 de KAddressBook. Si teniu una versió diferent podeu trobar una pàgina per a aquesta versió aquí.


KAddressBook.png
KAddressBook reneix per fer que les vostres dades estiguin disponibles en totes les aplicacions.

Introducció

KAddressBook és un treball en constant progrés. Això no significa que sigui inestable, però si significa que no està complet. El disseny que veieu en aquesta versió és molt diferent del de la versió antiga, i és molt possible que en la següent versió torni a ser diferent, a mesura que hi hagi més característiques disponibles.

Configurar la vostra nova llibreta d'adreces

Migració automàtica

Si heu utilitzat KAddressBook anteriorment probablement sabreu que desava a ~/.kde/share/apps/kabc/std.vcf. Quan instal·leu KDE SC 4.4, l'eina de migració automàtica examina aquest fitxer i configura un recurs de Akonadi utilitzant les dades que conté. No obstant, és possible que algunes coses necessitin comprovar-se. Com es tracta d'una tecnologia completament nova, les distribucions poden no haver estat capaces de configurar tot a la perfecció.

Requisits inicials

Nepomuk ha d'estar en execució. Obriu Arranjament del sistema -> pestanya Avançat -> Cerca a l'escriptori i habiliteu Nepomuk. Strigi pot ser massa pesat en recursos per al vostre maquinari, però és opcional. Deshabiliteu-lo si us dóna problemes, encara que la falta d'indexació necessàriament impactarà en la mesura en què Nepomuk pot funcionar. MySQL ha d'estar funcionant. Això ha estat problemàtic en algunes distribucions. Si teniu problemes probablement us beneficiareu llegint la pàgina de solució de problemes de Akonadi.

Habilitar els recursos

De nou, la vostra distribució podria haver-ho fet, però comproveu Arranjament del sistema -> pestanya Avançat -> Recursos del KDE. Assegureu-vos que els recursos que es mostren estiguin habilitats, després utilitzeu el botó 'Usa com a estàndard' a 'akonadi-resource Personal'. Això farà que la llibreta d'adreces de contactes personals estigui disponible en el KMail.
AkonadiResource1.png


Exploreu una mica més, amb el botó Gestiona recursos de llibretes d'adreces, i veureu que podeu examinar les preferències per als vostres recursos:
AkonadiResource2.png


Els recursos del vostre sistema poden no coincidir amb el que veieu en aquesta imatge -això no és important-. Els contactes personals són l'única cosa important per treballar amb KAddressBook i KMail.

En el KDE SC 4.5 el camí d'accés és lleugerament diferent encara que el procés és el mateix. Arranjament del sistema ha estat redissenyat, així que els recursos del KDE es troben ara sota Informació personal.

Systemsetting45.png

Estat d'aquesta versió

Llistes de distribució: L'eina de migració per a les llistes de distribució existents no s'ha alliberat encara. És un treball en progrés. En aquest cas podeu crear un nou Grup -els Grups substituiran a les llistes de distribució-. La autocompleció facilita el afegir entrades al grup. En el KDE SC <= 4.4.2 no podeu utilitzar el grup com una llista de distribució, escrivint el nom i esperant que s'expandeixi en una llista de noms. Podeu, no obstant, copiar i enganxar la llista de noms des del plafó situat a la dreta.

Aquesta no és la funcionalitat final, però és una solució temporal que és possible en algunes situacions. Actualització: En KDE SC 4.4.3 l'expansió dels Grups de contactes de KAddressBook ha estat implementada. Encara que no es poden seleccionar en el selector de destinataris, encara.

Camps invisibles: Alguns usuaris estan preocupats perquè sabien que la informació estava en camps que realment no eren visibles. Si comproveu qualsevol registre en ~/.local/share/contacts/ veureu que les dades no s'han perdut. Esperem que es puguin tornar a veure de nou en la propera versió.

Còpies de seguretat de les vostres dades

La pàgina de Akonadi i la llibreta d'adreces us ajudarà a comprendre l'estructura de KAddressBook, de manera que esteu segur que heu desat tot el necessari.

Solució de problemes

Un cert nombre de 'problemes inicials' han estat informats en versions de KDE SC 4.4. Molt d'ells han desaparegut amb la versió 4.4.1, però si encara rebeu missatges d'error, la pàgina Solució de problemes de Akonadi 4.4 té la solució a molts problemes.


This page was last modified on 7 December 2013, at 13:03. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.