KAddressBook 4.4

Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page KAddressBook 4.4 and the translation is 100% complete.

Other languages:
català • ‎dansk • ‎Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎Nederlands • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎русский • ‎українська • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎中文(台灣)‎
Dialog-information.png
 
Information
Denne side refererer til KAddressBook version 4.4. Hvis du har en anden version af KAddressBook, så kan du måske finde en side for din version her.


KAddressBook.png
KAddressBook genfødt for at gøre dine data tilgængelige i alle dine programmer

Introduktion

KAddressBook er et igangværende arbejde. Det betyder ikke, at den er ustabil, men det betyder, at den ikke er fuldstændig. Layoutet i denne udgave er meget forskelligt fra den ældre version, og det er tænkeligt, at den næste version vil være anderledes igen i takt med at flere funktioner bliver tilghængelige for os igen.

Opsætning af din nye AddressBook

Automatisk overføring

Hvis du tidligere har brugt KAdressBook, så ved du måske, at dine data blev gemt i ~/.kde/share/apps/kabc/std.vcf. Når du installerer KDE SC 4.4 vil det automatiske overføringsredskab undersøge denne fil og oprette en Akonadi-ressource med de data, som det finder der. Det er dog muligt, at du skal checke nogle andre ting. Dette er en helt ny teknologi og distributionerne har måske ikke været i stand til at sætte alting helt perfekt op.

Forudsætninger

Nepomuk skal køre. Åbn Systemindstillinger > Avanceret > Skrivebordssøgning og aktivér Nepomuk. Strigi kan være for ressourcekrævende, hvis din hardvare er hårdt belastet, men det er valgfrit at aktivere Strigi. Slå den fra, hvis den giver problemer; men når du giver afkald på indekseringsmuligheden, så påvirker det nogle af Nepomuks funktioner. MySQL skal virke. Dette har været et problem ved nogle distributioner. Hvis du har problemer, så kan du måske have glæde af at læse denne side om problemløsning.

Aktivering af ressourcer

Din distribution har måske allerede gjort dette for dig, men check Systemindstillinger > Avanceret > KDE-ressourcer. Sørg for, at ressourcerne i denne liste er aktiverede; vælg så 'akonadi-resource Personal' og klik på knappen Brug som standard. Dette vil gøre din Personal Contacts adressebog tilgængelig for KMail.
AkonadiResource1.png


Forsk lidt videre med knappen Manage Addressbook Sources, så vil du se, at du kan kan undersøge indstillingerne for dine ressourcer:
AkonadiResource2.png


Ressourcerne på dit system passer ikke nødvendigvis med dem du ser i dette billede - det har ingen betydning. Personal Contacts er den der har betydning for arbejdet med KAdressBook og KMail.

I KDE SC 4.5 er Systemindstillinger's desig blevet ændret, sådan at KDE ressourcer nu findes under Personlig information. Processes er i øvrigt den samme.

Systemsetting45.png

Status for denne udgave

Distributionslister - overføringsredskabet for dine eksisterende distributionslister er endnu ikke udgivet. Du kan lave en ny Gruppe - grupper erstatter distributionslister. Autofuldførelse gør det ret nemt at føje navne til gruppen. I versioner af KDE SC op til 4.4.2 kan du ikke bruge grupper helt som distributionslister ved blot at skrive navnet og få indsat en liste af navne. Du kan dog kopiere og indsætte navnelisten fra panelet til højre.

Dette er ikke den endelige funktionsmåde, det er en midlertidig nødløsning, som virker i nogle situationer. Sidste nyt - i KDE SC 4.4.3 er KAddressbooks tidligere funktion til erstatning af aliaser for kontaktgrupper blevet ført tilbage. Kontaktgrupper kan dog stadig ikke vælges i dialogen Modtagere.

Usynlige felter - nogle brugere har været bekymrede, fordi de havde information i felter, som ikke længere er synlige. Hvis du checker data i ~/.local/share/contacts/, så vil du se, at ingen data er tabt. Vi kan forvente, at 'usynlige' data bliver synlige igen i kommende udgaver.

Sikkerhedskopiering af dine data

Siden Akonadi og AddressBook hjælper dig med at forstå strukturen af KAddressBook, sådan at du kan være sikker på, at du har alt med i din backup.

Problemløsning

Et antal almindelige 'børnesygdomme' er rapporteret for den udgave, som kommer med KDE EC 4.4. Mange af dem forsvandt i 4.4.1, men hvis du stadig får fejlmeddelelser, så har Akonadi 4.4 problemer løsning på mange af dem.


This page was last modified on 5 July 2013, at 11:30. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.