Video i KPhotoAlbum

Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page KPhotoAlbum Video Support and the translation is 100% complete.

Other languages:
català • ‎dansk • ‎English • ‎日本語 • ‎українська

I KPhotoAlbum kan du ikke bare kategorisere billeder, du kan også organisere dine videoklip. At få KPhotoAlbum til at vise miniaturer af videoer og faktisk afspille dem kan være lidt kompliceret. Denne side giver dig nogle vink. Til lyd bruger KPhotoAlbum Phonon. Det er muligt at ændre Phonon-"backend'en", men der er som regel bedre at holde sig til den backend, som din distribution har konfigureret.


Byg understøttelse for miniaturer

KDE har pakker til at generere miniaturer for videoer. Hvis de nødvendige pakker er installeret, så skulle du kunne se miniaturer. KPhotoAlbum bruger mplayerthumbs, så du må have den pakke installeret.

Note-box-icon.png
 
Note
Informationen for din distribution nedenfor kan være betragteligt forældet. Hvis du kan føje nyere information til, så vil det være til stor hjælp for andre brugere

Nedenfor er der en liste af pakker, som kræves af forskellige distributioner:

Kubuntu/Ubuntu:

Note-box-icon.png
 
Note
Ubuntu bygger på Debian, men er modificeret lidt (apt-get er for eksempel en af Debians stærke programmer). Så hvis du ikke kan se videoer på dit system, kan du eventuelt prøve rådene til Debian nedenfor.


I Ubuntu 10.04 skulle pakken phonon-backend-xine sammen med libxine1-all-plugins virke.

Med Ububtu 10.10 er det værd at orøve phonon-backend-gstreamer, hvis video ikke virker godt.

Naturligvis skal de relevante codecs også installeres.

Debian:

Kræves:

  • libarts1-xine
  • kmplayer-plugin


Vis Videoer

KPhotoAlbum vil vise videoerne i fremviseren, hvis de rette støttepakker er installeret. (Igen er det ikke KPhotoAlbum, som står for det hårde arbejde; den anvender KDEs unbdersystemer til det). Herunder ser du, hvilke pakker du behøver på dit system:

(K)Ubuntu

Se Setting up Restricted formats


Afspilles videoerne stadig ikke?

Hvis du mener, at du har alle de rigtige pakker installeret og det stadig ikke virker, så er det tid til at kontrollere dine KDE-indstillinger.

Åbn Systemindstillinger og vælg Avanceret -> Filassociationer. Udfold typen video og vælg det punkt, som du ikke kan få til at fungere (fx mpeg). Skærmen viser nu et par faneblade, hvor du kan konfigurere dette punkt. Kontrollér, at den filtype, som du vil bruge findes i listen under Filnavnmønster.


Kphotoalbum fileformat.jpg


Vælg så fanebladet Indlejring og tjek, at der vises en tjeneste (eller flere) under Foretrukken rækkefølge af tjenester.

Kphotoalbum embedding.jpg

Hvad betyder fejlmeddelelserne egentlig?

En måde at komme til denne side er ved at forsøge at afspille en video med det resultat, at KPhotoAlbum viser dig en fejldialog med de forskellige handlinger, som den forsøgte før den måtte give op. Her er en liste over mulige fejl:

  • At finde en mime-type
  • At finde en KPart til mime-typen
  • At finde et bibliotek til KPart'en
  • At instantiere KPart'en
  • At hente et widget fra KPart'en

Hvis nogen af disse slår fejl, så skal du nok gå tilbage og se omhyggeligt på indstillingerne i forrige afsnit. Hvis du ser en af disse fejl og retter den, så vær venlig at skrive lidt om det ovenfor for at hjælpe andre brugere.


This page was last modified on 1 November 2010, at 15:20. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.