This page is a translated version of the page KVpnc and the translation is 100% complete.

Other languages:
English • ‎dansk • ‎українська
KVpnc hs.png
KVpnc er et værktøj til at forenkle opkobling til et virtuelt privat netværk

Introduktion

Hvis du skal koble dig på en virtuelt privat netværk hurtigt og let, så er KVpmc noget for dig! KVpnc frembyder en grafisk assistent, som vil hjælpe dig igennem opkoblingen og gøre den så let som mulig. Efter opkobling giver den dig også yderligere information om din forbindelse.

Hovedtræk

Forbindelsesassistenten

KVpnc Wizard.png

Formålet med dette værktøj er at gøre opkobling til et 'vpn' så let som muligt. Efter at vælge en af disse forbindelser vil assistenten bede dig om de informationer, som den skal bruge (fx loginoplysninger).

Bemærk, at hvis du mangler et af de moduler, som skal bruges for at forbinde til en vpn (dvs. vpnc), så vil assistenten informere dig om det. Dit bedste træk er så, at åbne din pakkemanager og installere pakken herfra.

KVPnc daemon.png

Visning af information om forbindelsen

Hvis noget går galt, så vil KVpnc bruge feltet i hjemmevinduet til at informere dig om forbindelsens status, fejlmeddelelser og fejlfindingsmeddelelser. Hvis du fx skrev dit password forkert, så bliver den fejl angivet i feltet, sådan at du kan se, hvad der gik galt og rette det.

KVpnc mp.png

Her kan vi se, at jeg ikke havde vpnc daemon installeret. Efter at jeg installerede den blev problemet løst og jeg kunne forbinde.

Visnings de værktøjer, som forskellige VPN-forbindelser har brug for

KVpnc har en praktisk komponent, som kan vise dig, om du har de nødvendige værktøjer, der kræves for at kunne få en given type forbindelse til at virke. For at se disse værktøjer på KVpncs hjemmeskærm skal du vælge menuen KVpnc -> Vis værktøjsinformation. Dette vil frembringe et vindue, hvor du kan se alle de installerede og ikke-installerede værktøjer, som er relevant for vpn-netværk.

KVpnc ts.png

I stedet for at se alle værktøjerne kan du se, om KVpnc har opdaget nok af de relevante værktøjer til at kunne forbinde til en given type VPN. Du kan se disse værktøjer ved at gå til hovedprogrammet og vælge menuen KVpnc -> Show VPN types Info. Hvis nogle af dem vises med et rødt kryds, så betyder det, at du mangler et eller flere værktøjer. Du kan så bruge værktøjet til at finde ud af, hvad du skal installere.

KVpnc stw.png

Baseret på den aktuelle software, som jeg har installeret, har jeg kun PPTP- og SSH-protokollen tilgængelige. For at forbinde til andre har jeg brug for at installere de pakker, som nævnes i søjlen requirements.

Import af eksisterende profiler

Nogle VPN-forbindelser lader dig gemme forbindelsesinformationen, sådan at den let kan importeres og få dig forbundet hurtigt. KVpnc har denne funktionalitet i menuen Profil. Når du har valgt, hvad du ønsker at importere skal du vise KVpnc hen til denne fil. Den vil så blive indlæst, og hvis der ikke er fejl i konfigurationsfilen, så vil KVpnc oprette forbindelsen.

Indstillinger

KVpnc har mange indstillingsmuligheder, som dækker alle aspekter af de understøttede protokoller. Disse strækker sig fra krypteringsalgoritmer til noget så enkelt som "hide on startup".

KVpnc gs.png

Generelt

Her kan du aktivere fejlfindingskonsollen. Du kan bestemme om du vil bruge KWallet i forbindelse med KVpnc. Afsnittet Fejlsøgning lader dig vise eller skjule fejlmeddelserne og bestemme om du vil gemme en log og hvor enkel eller avanceret logningen skal være ("1" er den laveste indstilling).

I afsnittet Forbind kan du vælge om KVpnc skal koble sig på din foretrukne forbindelse ved opstart, om den skal give meddelelser, når den afslutter og om den skal minimere sit bindue, når den forbinder sig.

Afsnittet Log giver dig mulighed for at ændre farverne eller forskellige slags logs. Du kan for eksempel ændre farven på fejlmeddelelser til rød. Du kan også vælge størrelsen af skrifttypen her.

Warning.png
Advarsel
Ændring af disse stier kan forhindre forbindelser i at virke. Du skal kun ændre disse, hvis du har installeret protokoller i dine egne mapper. Hvis du er usikker, så sker der ikke noget ved at lade disse værdier være uændrede.


Afsnittet Dæmoner lader dig ændre stier og tilvalg for logging for racoon, vpnc, vpnclient og ipsec. Dette er praktisk, hvis de er installeret et usædvanligt sted.

Afsnittet Hjælpeprogrammer viser om KVpnc kan finde forskellige programmer. Hvis de ikke kan findes, så vil det være et rødt kryds ved siden af stierne, ellers er der et grønt flueben. Hjælpeprogrammer er værktøjer, som hjælper KVpnc med at sætte en forbindelse op. Mange af disse programmer er inkluderede i en standardinstallation.

Profil

Hvis du har gemt en VPN-profil, så kan du ændre loginoplysninger her. (Brugernavn og password).

Autentifikation

Afsnittet Authentication angiver, hvordan du logger dig på en forbindelse og om du bruger hemmelige informationer som password, certifikater eller psk-nøgler.

Netværskindstillinger

Afsnittet Network - General lader dig konfigurere netværket. Du kan angive netværksenheden (for eksempel netværkskort). Hvis forbindelsen ikke kan oprettes kan du angive, om du vil have KVpnc til at prøve igen efter et givet tidsrum eller droppe forbindelsen helt. Du kan også indstille KVpnc til at gå igennem en proxy eller til at få tildelt en virtuel ip.

Forbindelsesspecifikt

Her kan du indstille racoon, cisco, openswan, openVPN, PPTP, vtun og ssh. Du kan blandt andet ændre krypteringsalgoritme, brug af certifikater, navn på dns-server, brugernavn og password, krypteringsnøgle og om du bruger et password eller et nøglesystem til at identificere dig.

Udførelse af kommandoer

I afsnittet Command execution kan du fortælle KVpnc om den skal udføre kommandoer før eller efter at en forbildelse oprettes. Du kan for eksempel bede KVpnc om at pinge din vpn-server. På den måde kan du vide om du kan få problemer med at oprette forbindelsen. Linux har tusindvis af af den slags kommandoer; dette var blot et eksempel.


Yderligere resourcer

Irc-kanal: #kvpnc
Kildekodearkiv: websvn.kde.org

This page was last edited on 15 July 2019, at 07:20. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.