Kdenlive/Manual/Introduktion

This page is a translated version of the page Kdenlive/Manual/Introduction and the translation is 81% complete.
Outdated translations are marked like this.

Introduktion

Kdenlive er en forkortelse for KDE Non-Linear Video Editor. Den er fri software (under GPL licens) og fortrinsvis rettet mod Linux-platforme. Det virker også på BSD[1] og MacOS, da den kun bruger portérbare komponenter (Qt og MLT fundamenterne). Der findes også versioner til Windows, som dog har nogle ulemper. Se Windows-problemer for mere information.

Ikke-lineær videoredigering kan meget mere end lineære editorer, som primært bruges af begyndere; det betyder, at der kræves lidt mere organisering før man begynder. Den er dog ikke kun for specialister; det kan også bruges til små personlige projekter.

Via MLT-fundamentet integrerer Kdenlive mange plugin-effekter til video- og lydbehandling og -fremstilling. Derudover har Kdenlive et stærkt værktøj til at lave titler, fremstilling af DVD'er med menuer og kan også bruges som et komplet studio til videofremstilling.

Videoredigeringsfunktioner

  • Redigering med mange spor med en tidslinje og et praktisk talt ubegrænset antal af video- og lydspor samt faciliteter til at splitte lyd og video fra et klip op i mange spor.
  • Ikke-blokerende redigering. Du kan fortsætte med at arbejde på ét projekt samtidig med at et andet bliver transformeret til en videofil.
  • Effekter og overgange kan nemt bruges og du kan lave dine egne wipe-overgange!
  • Simple værktøjer gør det let at lave farveklip, tekstklip og billedklip
  • Automatisk oprettelse af lysbilledshows fra billedmapper med glidende overgange imellem billederne.
  • Tastaturgenveje og brugerfladelayout, som kan indstilles
  • og meget mere!


  1. Berkeley Software Distribution

This page was last edited on 23 September 2022, at 23:05. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.