Revision as of 16:36, 20 January 2013 by Jbatalle (talk | contribs) (Created page with "{|class="vertical-centered" |thumb|300px||Els Scripts són add-ons que permeten extendre les funcions '''Amarok'''’s de forma innovadora. ...")
Jump to: navigation, search
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎galego • ‎italiano • ‎magyar • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎čeština • ‎русский • ‎українська • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎日本語
Amarok logo.png Amarok és un gestor de música de la comunitat KDE


Amarok és un reproductor d'àudio lliure, multiplataforma, versàtil, potent i ric en funcions. Permet gestionar la col·lecció musical de forma senzilla, automàticament busca informació i cobertes, i té compatibilitat amb altres serveis com Jamendo, Last.fm, Magnatune, i Librivox. També pot ser totalment personalitzat, de forma que els usuaris puguin modificar el seu aspecte i el disseny per ajustar-se a les seves necessitats. L'última versió estable és la 2.6.

Si ets nou a Amarok, potser vols llegir la guia Amarok Quick Start Guide.


Interfície

Amarok, per defecte, es presenta amb una interfície de tres plafons.

Plafó esquerra (Fonts de medis)

MediaSources2.6.png
El Plafó de fonts de medis a l'esquerra és el lloc des d'on accedeixes a la teva col·lecció local, així com altres serveis: Música Local, a la part superior, és la interfície principal per mostrar la teva col·lecció local i els dispositius extraibles com reproductors mp3 y CDs. Hi ha una secció per a tots els Serveis de Internet que tinguis activats, on podrás navegar per llistes d'emisores de radio, podcasts, escoltar-los i subscriure't a ells, interaccionar amb el teu compte de last.fm, comprar música de magatzems en línea com Magnatune, descaregar música d'artistes independets des de Jamendo i molt més. La secció Llistes de reproducció et permet crear i gestionar Llistes de reproducció dinàmiques, accedir a les teves Llistes de reproducció guardades així com el Generador automàtic de llistes de reproducció. La secció Fitxers mostra un navegador de fitxers integrat, i la secció Podcasts et permetrà accedir a les teves subscripcions de podcast.

El plafó central (Vista contextual)

CentralPane2.6.png
Aquí és con es mostra tota la informació. El plafó central conté miniapplicacions que canvien dinàmicament per mostrar informació contextual sobre la cançó que s'està reproduint. Es pot veure les puntuacions, les valoracions i nombre de reproduccions a l'applet Vista actual o loes últimes cançons reproduïdes si no s'està reproduÏnt res, la lletra de la cançó i la pàgina de la Wikipedia de l'artista. Es poden afegir, borrar i organitzar més applets utilitzatn la Barra d'applets a la part inferior del plafó.

Plafó dret (Llista de reproducció)

PlaylistView2.6.png
Amarok té la llista de reproducció més configurable que qualsevol altre reproductor de música existent. Dóna el poder a les teves mans per donar forma a la llista de reproducció de la forma que més et convingui. De partida s'inclouen tres dissenys que pots utiltizar com a punt de partida per crear el perfil que millor s'adapti a les teves necessitats. Pots generar llistes reproducció de forma dinàmica amb diverses tendències o bé, utilitzar el Generador automàtic de listes de reproducció, mesclar la lista, reproduïr de forma aleatòria o repetint, encolar pistes i guardar la lista de reproducció per utilitzar-la més endavant.

Característiques

Reproducció de música

AmarokFull2.6.png
Amarok can support most popular formats for music files. The actual list of formats is dependent on the codecs and audio backend in use on your system. There's also support for traditional playlists — you can create, save and load all the playlists you want.

Compatibilitat amb dispositius

DeviceSupport2.6.png
Amarok offers support for a great variety of Media devices such as iPods, MTP and UMS devices.

The button Merge View at the top of the collection lets you merge collections. This means songs from your local collection, audio CD, mp3-player and so on will be shown in one unified collection. It is a toggle switch so you can easily revert to showing the separate sources.

Vista contextual configurable

ContextView2.6.png
The Context view, the centerpiece attraction in Amarok, can automatically fetch contextual information about the currently playing song (such as album art, lyrics or Wikipedia information) from the Internet and display them. This is one of the unique features of the Amarok series.

Més serveis d'Internet

InternetServices2.6.png
Amarok opens the gateway to a rich multimedia experience on the Internet.
  • Sporting interfaces to services such as Ampache music servers and mp3tunes lockers, it allows you to listen to your music from anywhere in the world.
  • You can sample and buy music from Magnatune.
  • Using the Jamendo service, you can listen to and download music from independent artists who can be supported by your donations.
  • With integrated last.fm functionality, you can scrobble your tracks, use last.fm features like statistics, charts and subscribers can listen to radio streams customized to your music taste — all from Amarok.
  • Depending on your region, you may have access to the Amazon MP3 music store.

And that is just the beginning — you can add even more Internet services using the Script Manager.

Dialog-information.png
Information
Hi ha més scripts disponibles mitjançant el gestor d'scripts. Ves a Arranjament -> Configura Amarok... -> Scripts -> Gestiona Scripts i busca els scripts disponibles. ots reduir les opcions mitjançant la introducció d'una frase al quadre de cerca. Quan hagi trobat un script que vols provar, simplement feu clic a Instal·lació. La propera vegada que executeu Amarok, podeu trobar l'script mostrant un nombre de streams a la secció Internet del plafó Fonts de medis


Gestor de scripts

ScriptManager2.6.png
Els Scripts són add-ons que permeten extendre les funcions Amarok’s de forma innovadora. Utilitzant el Gestor d'scripts pots administrar aquests scripts, ja que permet instalar-los o eliminar-los.

Gestor de cobertes

CoverManager2.6.png
Pots navegar a través de la col·leció de música utilitzant el Gestor de cobertes, que mostra la coberta de l'àlbum, les descarrega des de diverses fonts, o deixa que Amarok les busqui automàticament a Internet.

Puntuacions i valoracions

RatinScoring2.6.png
Es pot mostrar el teu amor per les cançons valorant-les. Amarok' també permet utilitzar ½⋅✩. A més, Amarok pot calcular una puntuació (una espècie de suposada valoració) depenent de les metriques com per exemple amb quina freqüència escoltes o saltes una cançó.

Menú Pop-Up

PUD-amarok.png
Això és una innovadora interfície que ofereix opcions contextuals (les mateixes que es veuen quan fas clic amb el botó dret) a on pots arrossegar la canço. Agafa una cançó i mira com apareix al plafó de la vista contextual!

Llista de reproducció configurable

PlaylistLayoutEditor2.6.png
The currently loaded playlist is highly configurable and can show information about the songs in any form you like. If you are used to the Spreadsheet View found in Amarok 1.x series and other music players, you can have that, too! The Playlist View also allows you to save or export the current playlist.

Llistes de reproducció dinàmica

Amarok2.6dynamicplaylist.png
Amarok permet crear llistes de reproducció que cumpleixin diversors criteris de forma exacta. Per exemple, es pot crear una llista de reproducció que estigui formada aleatòriament per cançons que tinguin una nota superior a 3 estrelles i que siguin aproximadament del any 1967!

Repetició de guany

Amarok es capaç de llegir l'etiqueta de guany afegida als fitxers per ajustar automàticament el volum general de la cançó a un nivell comú.

Redescobreix la teva música!

Si teniu algun problema

  • Pots trobar la resposta a la pàgina de preguntes frequents (FAQ) FAQ's.
  • You can also get direct support in the #amarok channel on the irc.freenode.net network Please ask your question and be patient, as soon as somebody is around who can help you will get an answer. There also are localized channels, please have a look at #amarok.de for questions in German and #amarok.fr for questions in French as well as #amarok.es for questions in Spanish.

Manuals

Més informacióDialog-information.pngSupport for this application can be found from the project's home page


Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.