Revision as of 17:14, 4 April 2011 by Abella (talk | contribs) (Created page with "* Utilitzeu el notificador de dispositius. En comptes de la icona que heu vist abans, ara hi haurà una icona de fletxa cap amunt similar a la mostrada en els reproductors de VHS...")

Tasques comunes

Other languages:
English • ‎Lëtzebuergesch • ‎Nederlands • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎português do Brasil • ‎română • ‎български • ‎русский • ‎українська • ‎中文(中国大陆)‎

Quan les tasques comunes semblen estranyes

Si sou nou en l'espai de treball Plasma és probable que moltes tasques comuns us semblin estranyes. Algunes coses són completament conceptes mous, i altres només es fan de manera diferent. Hi ha instantànies de com dur a terme moltes tasques de plasma a aquesta pàgina Com es fa (HOWTO).

Com puc instal·lar programari KDE addicional?

La instal·lació de programari a l'ordinador, ja sigui amb KDE SC o GNOME, depèn en gran mesura del sistema de gestió de programari de la vostra distribució. Si us plau, consulteu amb aquesta per a més informació.

Com puc instal·lar els controladors per a wifi, vídeo i altre maquinari?

La instal·lació de controladors de maquinari per a xarxes o vídeo és una tasca per a la qual la majoria de les distribucions tenen cura. distribucions diferents usen eines diferents per a la configuració del maquinari. Si us plau, consulteu amb la vostra distribució per a més informació.

Gestor de fitxers amb esteroides

Dolphin és el nou gestor de fitxers, però es veu i se sent molt diferent dels gestors de fitxers més antics. Apreneu com activar les vistes prèvies, doneu accés ràpid als directoris que més useu, i trieu el nivell de detall amb el que voleu veure els fitxers. Tot això i més en aquest Tutorial per a la gestió de fitxers.

Usar un gestor de fitxers més tradicional

El Konqueror és sobretot una interfície web, però també pot funcionar com a un gestor de fitxers tradicional. Si aquesta és la vostra preferència, a Arranjament del sistema, aneu a la pestanya Opcions avançades i feu clic a Associacions de fitxers. A la llista de Tipus coneguts aneu al tipus inode/directory. A la pestanya General a la part dreta de la finestra, seleccioneu Konqueror en l'Ordre de preferència d'aplicació i feu clic al botó Amunt fins que es trobi a la part superior. Feu clic a Aplica per a desar els canvis.

Usar dispositius extraïbles

Muntar el dispositiu

La majoria de distribucions no munten automàticament les unitats extraïbles. Hi ha dues maneres principals de bregar amb això.

  • Usant el Notificador de dispositius: Feu clic sobre el nom del dispositiu i es mostraran diverses opcions, una de les quals és Obre amb el gestor de fitxers. Això obre Dolphin amb el contingut del dispositiu.
  • Muntant des de Dolphin: Si ja teniu Dolphin obert veureu que el nou dispositiu apareix en el plafó Llocs. Feu clic sobre el dispositiu i en veureu el contingut.
Dialog-information.png
Informació
Els discs d'àudio es poden reproduir sense muntar. Useu la vostra aplicació preferida per a la reproducció de discs.


Desmuntar el dispositiu

Una vegada més, disposeu de dues possibilitats principals.

  • Utilitzeu el notificador de dispositius. En comptes de la icona que heu vist abans, ara hi haurà una icona de fletxa cap amunt similar a la mostrada en els reproductors de VHS i DVD. Que us permet «extreure amb seguretat» la unitat. No obstant això, no l'expulsa. Sempre espereu uns segons després d'usar-la, quan els caus siguin buits es posarà vermella i estareu segur que s'ha acabat d'escriure.
  • En el Dolphin, cerqueu el nom del dispositiu en el plafó Llocs. Feu clic dret sobre seu i veureu la icona d'expulsió. Una vegada més, aneu en compte de no retirar la unitat amb massa rapidesa.

Obrir una safata de CD buida

Usually you use a hardware button to do this, but if that is not possible you can create a link to a script to do it for you. You will find details of this on this talk page

Reanomenar múltiples fitxers

There are times when you need to rename a large number of files or folders at the same time. This is often referred to as "batch renaming," and can be accomplished a number of ways in KDE.

Amb Dolphin

Dolphin has a ability to rename multiple files by numbering them, though the functionality is currently limited and only useful in certain situations. One useful application would be renaming a set of photos. Here's how it's done

Amb KRename

KRename has the ability to rename large numbers of files based on many different criteria, including search and replace, file properties, mp3 & ogg metadata, and many others.

KRename can be found in the Kickoff menu in the Utilities section. It may be called "Bulk Rename".

Ajuda amb la configuració

Espai de treball

Tot el KDE en pantalles petites (per exemple, netbooks)

  • The Plasma Netbook Interface is customised to make the most of the available space and automatically configures window management to give full room to applications.
  • KWin's page has hints for slimming down window decorations, making fonts smaller, and disabling tooltips in KMail.

Internet

A on van les meves aplicacions preferides?

  • Finding your Application Some applications have changed names when ported to the new KDE platforms. You may find your favourite on this page.

This page was last edited on 21 January 2019, at 06:00. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.