Difference between revisions of "KNode/KNode for mailing lists/da"

Jump to: navigation, search
(Importing a new version from external source)
(Importing a new version from external source)
Line 65: Line 65:
 
Hvis du ønsker at bruge KNode med lister, som ikke findes på Gmane, så kan du bede gmane om at abonnere på listen [http://gmane.org/subscribe.php her].
 
Hvis du ønsker at bruge KNode med lister, som ikke findes på Gmane, så kan du bede gmane om at abonnere på listen [http://gmane.org/subscribe.php her].
  
If you are subscribed to private mailing lists, but still want to use '''KNode''' to read and write to them, it is possible to install a local leafnode server for that purpose.
+
Hvis du abonnerer på en privat postliste og ønsker at bruge '''KNode''' til at læse og skrive til den, så kan du installere en lokal leafnode-server til formålet.
  
 
=== Developers, take note===
 
=== Developers, take note===

Revision as of 20:12, 4 December 2010

Other languages:

Postlister har vid udbredelse blandt Open Source projekter og interessegrupper indenfor kommunikation. Ved at sende en email til en særlig email-adresse vil mange - måske tusinde - mennesker modtage meddelelsen til diskussion. Det kan være nyttigt at holde email-trafikken fra postlister adskilt fra din almindelige email. På den måde kan du følge med i en postliste uden at skulle bekymre dig om at modtage alt for mange emails, som du måske ikke er interesseret i.

Ktip.png
Tip
For at læse detaljer på disse skærmbilleder kan du klikke på et billede og bruge browserens tilbage-pil til at komme tilbage igen.


Knode er Kontact-projektets program til at læse postlister helt adskilt fra din almindelige email.

At læse beskeder med KNode

Du finder KNode ved at søge i din programstarter. Måske skal du først installere det fra din distributions pakker, hvis det ikke allerede er installeret. KNode er også en komponent i Kontact - her kaldes den Usenet.

Knode1.png


Når KNode starter første gang, konfigurerer du den ved at vælge Konti. I fanebladet Nyhedsgruppeservere klikker du på Tilføj for at tilføje en ny nyhedsgruppeserver.


Knode3.png


KNode er egentlig en usenet nyhedslæser. Usenet nyheder er en af de tidligste former for kommunikation på internettet. Gmane er et websted, som giver mulighed for at abonnere på hundredevis af offentlige postlister og gøre resultatet tilgængeligt for alle, som ønsker at bruge det. Ved hjælp af KNode kan du læse og svare til enhver postliste på Gmane netværket. Konfigurér KNode til at bruge serveren news.gmane.org og port 119. Det er også vigtigt, at du angiver dit navn og din email-adresse i fanebladet Identitet. Når du har oplyst din email-adresse, lader Gmane dig sende mail gennem deres servere.


Knode4.png


Vælg nu det nye emne Gmane i KNode og vælg Abonnér på nyhedsgrupper fra kontekstmenuen. Lad den hente en liste over grupperne på Gmane. Grupper på Usenets svarer til postlister


Knode12.png


Du kan nu søge efter og abonnere på hundredevis af postlister, herunder lister vedrørende KDE software, GNOME, diverse applikationer og ikke-tekniske lister om ting som backpacking og cykling.


Knode6.png
Knode7.png


Svar på mails med KNode

Indtil nu har vi kun konfigureret KNode til at læse postlister. For at svare på meddelelser og lave egne email-tråde skal du konfigurere udgående mail.

Åbn igen Indstillinger i gruppen Konti, vælg fanebladet E-mail-server (SMTP) og klik på Tilføj. Angiv dine indstillinger for udgående mail. Hvis du allerede har konfigureret KMail til udgående mail, så skal du bruge de samme detaljer her. Mange mennesker bruger adskilte email-adresser til postlister for at undgå spam.

Knode9.png


Abonnér på postlister

Før du sender en besked til en postliste skal du abonnere på den. Mange postlister blokerer meddelelser fra email-adresser, som ikke abonnerer på listen. Hvis du fx vil abonnere på postlisten kde users (kde@mail.kde.org), så skal du finde listinfo-siden på denne side med postlister til brugere af KDE's software. Efter at du har aboneret på listen og svaret på bekræftelses-mail'en kan du begynde at sende meddelser til postlisten. Gå til indstillingssiden for din postliste og fravælg at få mails tilsendt (se efter et link i emails, som indeholder ordet "malman", som er den mest almindelige listeserver - du skal rulle ned på siden for at finde knappen "Unsubscribe or edit options"). Da du får postlisten fra Gmane og læser den i KNode behøver du ikke også at få den sendt til din email.

Første gang du sender en meddelelse til en postliste fra KNode vil du modtage en bekræftelses-email fra Gmane. Du skal kun svare på den en gang. Alle efterfølgende meddelelser, som du sender fra KNode vil blive sendt direkte. Hvis du ikke modtager en email fra Gmane første gang, du sender en meddelelse til en liste, så skal du sikre dig, at du har angivet en korrekt email-adresse i fanebladet Identitet, da du konfigurerede KNode til at bruge Gmane. \


Knode14.png


Andre tips

Hvis du ønsker at bruge KNode med lister, som ikke findes på Gmane, så kan du bede gmane om at abonnere på listen her.

Hvis du abonnerer på en privat postliste og ønsker at bruge KNode til at læse og skrive til den, så kan du installere en lokal leafnode-server til formålet.

Developers, take note

If you are a developer interested in Qt, you may find that Gmane does not offer qt mailing lists like qt-interest. Instead a separate server is accessible at nntp.trolltech.com and port 119.

Writing to the list through the nntp server requires activation. See http://qt.nokia.com/newsapply for more.


Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.