Revision as of 22:11, 30 April 2014 by Abella (talk | contribs) (Importing a new version from external source)

KPhotoAlbum

Other languages:
English • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎galego • ‎italiano • ‎українська • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎日本語
Kphotoalbum splash.png KPhotoAlbum és una eina que podeu utilitzar per ordenar fàcilment les vostres imatges. Proporciona moltes capacitats per ordenar i visualitzar imatges amb facilitat.

Les versions anteriors de KPhotoAlbum es van llançar sota el nom de «KimDaBa». La versió actual és KPhotoAlbum versió 4.4 (d'abril de 2014).

Per a una introducció, visiteu el tour de 3 minuts de KPhotoAlbum o mireu els vídeos a la la pàgina inicial de KPhotoAlbum. Per aprendre més i veure algunes captures de pantalla llegiu la PMF.

KPhotoAlbum és compatible amb tots els formats d'imatge normals, incloent els formats raw produïts per la majoria de càmeres digitals i escàners (utilitzant dcraw per fer la descodificació). També és possible utilitzar les miniatures incrustades en les imatges raw (que normalment tenen una grandària i qualitat decents) per a una visualització ràpida, per la qual cosa no hi ha necessitat de descodificar la imatge raw completa.

Documentació

Al lloc del projecte hi ha disponibles una gira de 3 minuts i un joc de vídeos sobre com es fa. També hi ha disponible en línia un manual de KPhotoAlbum en versions PDF i HTML.

Descarregar KPhotoAlbum

Els paquets amb el codi font, binaris per a diverses distribucions i instantànies del codi estan disponibles des de la pàgina «Download» del projecte.

KPhotoAlbum sobre sistemes Live com Knoppix

Podeu utilitzar un fitxer imatge (o crear-ne un) que integri KPhotoAlbum en un CD/DVD de Knoppix si hi falta KPhotoAlbum. Podreu trobar els detalls a la pàgina KPhotoAlbum a Knoppix.

Estendre KPhotoAlbum

  • Image::Kimdaba és un mòdul perl disponible a CPAN que analitza la base de dades index.xml.
  • Una altra manera per estendre KPhotoAlbum és escriure connectors KIPI (també són utilitzats per altres aplicacions fotogràfiques del KDE). Aquests connectors proporcionen característiques com l'exportació d'imatges a llocs web com Flickr, Picasa, Facebook... corregint les marques horàries EXIF o realitzant algunes altres manipulacions de les imatges (KPhotoAlbum no toca els fitxers originals, sinó que els preserva intactes).
  • Llegiu Image::Kimdaba per descarregar-lo i veure els scripts disponibles.
  • Hi ha disponibles altres scripts des del lloc web de Hardaker.
  • Amb Kimdaba2Mysql es pot:
    • inserir les vostres metadades index.xml en una base de dades mysql
    • generar un formulari de cerca sobre el vostre lloc web amb les vostres paraules clau de kimdaba, per exemple here
  • Per a pedaços i característiques en espera d'aprovació o implementacions: Si us plau, utilitzeu bugs.kde.org.


Amb pse3tokimdaba.pl és possible extreure informació des de la vostra base de dades de Photoshop Elements 3 creant un fitxer index.xml. Hi ha algunes limitacions, llegiu més enrere per a més detalls.

djKPA és un lloc web de Django dissenyat per ser la interfície web del catàleg de fotos de KPhotoAlbum. La filosofia de djKPA està en ser el més automàticament possible: rètols, etiquetes, descripcions... de fotos provinents de KPhotoAlbum. En canvi djKPA és una aplicació molt interactiva que permet als vostres visitants votar, afegir comentaris, mostrar EXIF... i visitar les vostres fotos navegant entre les etiquetes.

Ajuda al desenvolupament de KPhotoAlbum

Si esteu interessat en ajudar al desenvolupament de KPhotoAlbum o als projectes relacionats, si us plau, mireu la nostra pàgina del projecte. O, si teniu una idea per a una característica, mireu la secció «Peticions de característiques» tot seguit.

Construir KPhotoAlbum

Step-by-step guide to build KPhotoAlbum from source code on Debian or Ubuntu are available on page Building KPhotoAlbum.

Construir una versió

Crear una instantània del codi amb un arxiu tar és molt senzill. Instal·leu l'eina «releaseme» i executeu una ordre per generar el paquet font.

git clone git://anongit.kde.org/releaseme
cd releaseme
./kphotoalbum.rb --version `date +%Y%m%d`

Això requereix tenir els fitxers kphotoalbum.rb i kphotoalbumrc disponibles en les fonts de «releaseme».

Errors coneguts

Podeu veure la llista d'errors coneguts i solucions a KPhotoAlbum.

Peticions de característiques

Si us plau, utilitzeu bugs.kde.org indicant que es tracta d'un desig («Wish»).

Suport de vídeo

KPhotoAlbum és compatible amb vídeos des de la versió 3. Podria ser una mica difícil aconseguir que funcioni, ja que necessita certes característiques en la vostra instal·lació del programari KDE. Suport de vídeo al KPhotoAlbum us indicarà com fer-ho funcionar.

Idees noves per a versions futures

Si teniu una nova idea per a KPhotoAlbum i penseu que bugs.kde.org no és el lloc adequat, utilitzeu un dels canals de comunicació que es llisten a les pàgines.


This page was last edited on 17 January 2021, at 11:05. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.