Difference between revisions of "Karbon/Tutorials/Artistic Text Shape/da"

(Importing a new version from external source)
(Importing a new version from external source)
Line 39: Line 39:
 
[[Image:Cool-curvy-artistic-text-shape.png|center]]
 
[[Image:Cool-curvy-artistic-text-shape.png|center]]
  
You can detach the path by clicking on [[Image:Artistictext-detach-path.png]]. You can <menuchoice>translate</menuchoice>, <menuchoice>rotate</menuchoice> and <menuchoice>edit</menuchoice> the text. If you change the curve, then the text will be updated.
+
Du kan afkoble stien ved at klikke på [[Image:Artistictext-detach-path.png]]. Du kan <menuchoice>forskyde</menuchoice>, <menuchoice>rotere</menuchoice> og <menuchoice>redigere</menuchoice> teksten. Hvis du ændrer kurven, så vil teksten følge med.
  
 
[[Category:Office]]
 
[[Category:Office]]
 
[[Category:Tutorials]]
 
[[Category:Tutorials]]
 
[[Category:Graphics]]
 
[[Category:Graphics]]

Revision as of 10:42, 16 October 2010

Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎українська

Denne vejledning vil vise dig, hvad du kan gøre med Form til en enkelt tekstlinje. Denne vejledning foregår i Karbon, men formen er tilgængelig i andre af KOffices programmer og fungerer på tilsvarende måde i dem alle.

I denne vejledning skal du

  • lave en tekstform
  • associere tekstformen med en sti
Ktip.png
Tip
Hvis en dokker ikke er synlig, så kan du enten vælge den i menuen Indstillinger -> Dokkere eller højreklikke på dokkerens titel og derved gøre dokkeren synlig.


Første skridt med en tekstform

Add-artistic-text-shape.png For at tilføje en tekstform griber du Form til en enkelt tekstlinje i dokkeren Tilføj form og trækker den ud på lærredet.

Efter at have tilføjet formen vil du nok redigere teksten til noget mere interessant. For at kunne dette, skal du aktivere Redigeringsværktøj til kunstnerisk tekst enten ved at dobbeltklikke på den nytilføjede form eller ved at klikke på ikonet Artistictext-tool.png i Værktøjer. Så kan du ændre teksten til noget i retning af dette.

Boring-artistic-text-shape.png
Eftersom du ønsker en smart tekst, så må du ændre skrifttypen. Det gør du ved at ændre egenskaber i dokkeren Tekstegenskaber, hvor du kan ændre skrifttype, størrelse, stil og Forskydning, som vil blive brugt til at kontrollere tekstens position på en stiform. Shape-properties-artistic-text-shape.png

Efter at have ændret Familie til "Steve", Størrelse til 30 og valgt Fed tekst har du følgende form på dit lærred:

Cool-artistic-text-shape.png

Følg stien

Dette er en meget enkel, flad tekst. Nu vil vi få den til at bølge sig. For at gøre det skal vi lave en sti for eksempel ved brug af Værktøj til frihåndstegning af stier Draw-freehand.png.

Du skulle nu have noget i retning af dette:

Cool-artistic-text-shape-and-curve.png

For at knytte teksten til kurven skal du aktivere Redigeringsværktøj til kunstnerisk tekst ved at dobbeltklikke på teksten eller vælge Artistictext-tool.png.

Hvis du nu bevæger musen hen over kurven, så vil du se markøren ændres til en hånd; klik så på kurven. I dokkeren Tekst på sti klikker du så på ikonet Tilknyt sti Artistictext-attach-path.png for at knytte teksten til stien. Ved brug af Forskydning i dikkeren Tekstegenskaber kan du justere teksten til du får følgende resultat:

Cool-curvy-artistic-text-shape.png

Du kan afkoble stien ved at klikke på Artistictext-detach-path.png. Du kan forskyde, rotere og redigere teksten. Hvis du ændrer kurven, så vil teksten følge med.


Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.