Difference between revisions of "Live CDs - a way to choose your distro/ca"

Jump to: navigation, search
(Importing a new version from external source)
(Importing a new version from external source)
Line 106: Line 106:
 
== OpenMandriva Lx ==
 
== OpenMandriva Lx ==
  
OpenMandriva Lx aims to be easy to get started with but also cater to the advanced user. OpenMandriva is a community project.
+
OpenMandriva Lx aspira a ser fàcil per començar, però també atendre als usuaris avançats. OpenMandriva és un projecte comunitari.
  
 
[https://openmandriva.org/ Homepage]
 
[https://openmandriva.org/ Homepage]

Revision as of 21:41, 7 December 2013

Other languages:
català • ‎čeština • ‎dansk • ‎Deutsch • ‎Ελληνικά • ‎English • ‎español • ‎français • ‎Bahasa Indonesia • ‎italiano • ‎日本語 • ‎português do Brasil • ‎română • ‎Türkçe • ‎українська • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎中文(台灣)‎

Un Live CD us permet provar l'última versió estable de KDE SC sense necessitat d'instal·lar Linux ni de canviar la vostra instal·lació existent. Aquestes distribucions s'executen completament des del CD i no modifiquen els discs durs. Per tant es poden provar en un ordinador amb Windows sense cap risc. Tots els CD mostrats a continuació són de descàrrega gratuïta.


Kubuntu LiveCD

Una versió Live CD de Kubuntu Linux, l'opció d'Ubuntu que utilitza l'escriptori Plasma KDE. Kubuntu també ofereix la vista prèvia de la tecnologia Kubuntu Actiu, Kubuntu utilitzant l'experiència Plasma Actiu en una tauleta.

Pàgina d'inici

Fedora

Una distribució enfocada a usuaris que volen l'últim i el millor que estigui disponible al món del programari lliure. Fedora KDE normalment té l'última versió estable de KDE en els repositoris, i solen haver-hi versions beta en repositoris extra.

Pàgina de descàrrega per a Fedora

Mepis

Basat en Debian, l'aplicació Kudzu per a Red Hat. El disc també ofereix la instal·lació en el disc dur.

Pàgina d'inici

PCLinuxOS

Basada en la Mandrake (ara coneguda com a Mandriva).

Pàgina d'inici

Slax - Live CD

Basada en la Slackware. Amb estructura modular i pseudo sistema de fitxers CD de lectura i escriptura. Slax es pot executar des d'una unitat flash USB. Slax no té instal·lador gràfic. Si voleu instal·lar Slax a la vostra màquina, haureu de seguir les senzilles instruccions en el document d'introducció.

Pàgina d'inici

openSUSE Live-CD

Permet provar openSUSE amb KDE SC i instal·lar-lo al disc dur.

Descarregar

Aptos: successor de Sidux

Aptos és un sistema operatiu basat en el nucli de Linux, una branca de Debian (anomenada «Sid») i moltes aplicacions de codi lliure i obert.

Pàgina d'inici

Linux Mint

Linux Mint està basada en Ubuntu i Debian i està dirigida a principiants. Hi ha versions per a diversos entorns d'escriptori. Assegureu-vos que obteniu la versió KDE de la Linux Mint en Live CD.

Pàgina d'inici

Chakra

El projecte Chakra és prometedor. Originalment basada en Arch Linux, Chakra se centra únicament en els espais de treball del KDE. També és possible instal·lar aplicacions de tercers.

Pàgina d'inici

Mageia

Mageia és una distribució basada en la comunitat. Es tracta d'una bifurcació de Mandriva.

Pàgina d'inici

Netrunner

Netrunner està basada en Kubuntu, amb el focus principal al KDE, i apunta a ser un sistema operatiu complet tant per a principiants com experts.

Pàgina d'inici

ROSA

ROSA, és una empresa russa, ofereix la seva solució ROSA Marathon 2012 per a la descàrrega. El nova edició ROSA Desktop.Fresh està dirigida a usuaris habituals d'escriptori.

Pàgina d'inici

KXStudio

KXStudio té un enfocament en la producció d'àudio i vídeo. En l'actualitat, es basa en Ubuntu i té el KDE com el seu escriptori suportat oficialment.

Pàgina d'inici

Sabayon

Sabayon és una distribució "versió de rodament", el que significa que s'instal·la una vegada i que el vostre sistema restarà actualitzat ja que les noves versions del programari instal·lat s'afegeixen a la distribució. Potser no és la distribució més fàcil per als nous usuaris de Linux.

Pàgina d'inici

Pardus Live

Pardus és una distribució turca basada en Debian. Anteriorment Pardus va ser una distribució basada en KDE ben considerada, però el projecte ha estat inactiu durant més d'un any. La nova versió publicada a finals de l'any passat (2012) sembla apartar-se significativament de les anteriors versions. Actualment només està disponible en turc.

Pàgina d'inici (en turc)

Note-box-icon.png
 
Nota
Pisi Linux és un altre projecte de construcció sobre el projecte original Pardus. Actualment (octubre de 2013) està disponible la primera versió candidata, però no com un «live CD». Pisi Linux és un projecte comunitari i suporta molts idiomes.

Pagina d'inici


OpenMandriva Lx

OpenMandriva Lx aspira a ser fàcil per començar, però també atendre als usuaris avançats. OpenMandriva és un projecte comunitari.

Homepage

Korora

Korora aims to be easy for new users, but still useful for experts. It is a community project based on Fedora.

Homepage


A tothora apareixen nous Live CD i DVD. Si heu sentit a parlar d'una distribució i penseu que us agradaria provar-la, cerqueu a Internet per a fer-ho. També podeu trobar-vos que hi hagi disponible un Live CD.


Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.