Plasma/Kickoff

  From KDE UserBase Wiki
  Revision as of 14:19, 15 February 2021 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
  (diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

  El llançador d'aplicacions Kickoff

  Kickoff és el llançador d'aplicacions per omissió de l'escriptori Plasma. En la configuració per omissió resideix a l'extrem esquerre de la part inferior del plafó. A més del seu principal objectiu (facilitar l'accés a les vostres aplicacions) us dóna accés a alguns llocs en l'ordinador, els documents utilitzats recentment i les opcions per a finalitzar la sessió del KDE.

  Kickoff Application Launcher

  Obrir Kickoff

  Per obrir Kickoff, simplement feu clic a la icona que normalment es troba a l'extrem esquerra en el plafó a la part inferior del vostre espai de treball de Plasma. A la part superior de Kickoff es veu el camp de cerca, a la part inferior veureu cinc pestanyes: Preferides, Aplicacions, Ordinador, Usat recentment i Sortida. Al mig, el contingut de la pestanya seleccionada. Podeu desplaçar-vos pel contingut si algun d'aquests s'oculta. També podeu canviar la mida de Kickoff: Agafar la part superior dreta de Kickoff amb el punter del ratolí (que es converteix en un parell de fletxes creuades en diagonal) i arrossegant Kickoff a la mida desitjada.

  La pestanya Aplicacions

  This tab offers you access to your applications and favorites

  The Favorites Section

  Afegeix a la pestanya Preferides
  Elimina aquesta preferida
  Arrossega per a ordenar les preferides

  Aquesta pestanya us permet accedir a algunes de les aplicacions més utilitzades. Per descomptat, podeu ajustar aquesta selecció a les vostres necessitats. Arrossegant una entrada i deixant-la en un altre lloc en la llista per ordenar-ho a la vostra manera. Feu clic dret sobre una entrada i se us donaran encara més opcions: podeu eliminar aquesta entrada (Elimina de les preferides), copiar-la al plafó (Afegeix al plafó) o a l'escriptori (Afegeix a l'escriptori), o ordenar alfabèticament totes les entrades Ordena alfabèticament (A a Z).

  The Applications Section


  Aquesta pestanya us dóna accés a totes les aplicacions instal·lades, dividida en diverses categories com Oficina o Internet. Feu clic sobre una categoria per veure quines aplicacions estan disponibles en aquesta. Per tornar a la vista, utilitzeu els enllaços a la part superior de la llista d'aplicacions. Feu clic dret sobre una entrada d'aplicació i us apareixeran algunes opcions per a l'entrada Afegeix les preferides, Afegeix al plafó o Afegeix a l'escriptori.

  The Places Tab

  This tab offers you access to different places on your computer

  La pestanya Ordinador


  A la pestanya Ordinador trobareu alguns enllaços a les aplicacions del sistema (com Arranjament del sistema), els vostres llocs preferits (configurats a través de Dolphin) i els mitjans d'emmagatzematge disponibles. Una vegada més, feu clic dret sobre les entrades i se us mostraran algunes opcions per afegir-les a l'escriptori (Afegeix a l'escriptori) o al plafó (Afegeix al plafó).

  The History Section

  Les aplicacions i els documents utilitzats recentment es presenten en aquesta pestanya. Tingueu present que en aquesta pestanya només es tenen en compte les aplicacions que es llancen a través de Kickoff. Un clic dret sobre una entrada us mostrarà el menú contextual de costum amb les opcions de còpia i les opcions addicionals per a netejar l'historial d'utilitzades recentment.

  The Frequently Used Section

  Your frequently-used applications and documents are presented in this section. Note that only applications launched via Kickoff are taken into account for this list. A right-click on an entry brings you the usual context menu with copy options and additional options to clear the frequently used history.

  El camp de cerca

  Cerca per nom
  Cerca per descripció

  En comptes de navegar a través de totes les pestanyes i les categories només heu d'introduir un terme de cerca. El camp de cerca està focalitzat quan s'obre el menú, de manera que simplement cal escriure-hi. La cerca no només pot coincidir contra els noms de les aplicacions, sinó també contra la seva descripció. Així que si us cal un navegador, però no en sabeu el nom de cap, simplement escriviu «navegador» al camp de cerca. Això resultarà en una llista de tots els navegadors disponibles.


  Afegir a l'escriptori i al plafó

  Un programa sobre l'escriptori i en el plafó
  Una categoria sobre l'escriptori i en el plafó


  Tots els elements de programa i les categories poden ser afegides a l'escriptori i al plafó, feu clic dret i seleccioneu Afegeix al «...».

  Llançadors d'aplicacions alternatius

  A més de Kickoff, hi ha disponibles altres llançadors d'aplicacions que poden satisfer millor les vostres necessitats. Visiteu la pàgina llançadors d'aplicacions de Plasma per a més detalls.

  You can change your launcher by right-clicking on the menu icon and selecting Show Alternatives...

  Using Show Alternatives... you can switch to any menu you want
  For example "Application Dashboard"!