Difference between revisions of "Plasma/Tasks/da"

(Created page with "'''Opgavelinje med kun ikoner''' viser opgavernes ikoner men ikke titlen på det åbne vindue. Dette kræver mindre plads, så der er plads til at vise flere opgaver. Denne op...")
Line 70: Line 70:
 
[[File:task_manager_icons_only.png|thumb|512px|center|Sådan ser '''Opgavelinje med kun ikoner''' ud.]]
 
[[File:task_manager_icons_only.png|thumb|512px|center|Sådan ser '''Opgavelinje med kun ikoner''' ud.]]
  
The '''Icons Only Task Manager''' shows tasks only by their icon and not by icon and title of the window opened. This needs less space and there can be more tasks shown. This task manager has, by and large, the same configuration options as the standard task manager.
+
'''Opgavelinje med kun ikoner''' viser opgavernes ikoner men ikke titlen på det åbne vindue. Dette kræver mindre plads, så der er plads til at vise flere opgaver. Denne opgavelinje har i det store hele de samme indstillingsmuligheder som standard-opgavelinjen.
  
 
===  Windows List ===
 
===  Windows List ===

Revision as of 07:25, 3 May 2020

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Türkçe • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎italiano • ‎polski • ‎русский • ‎українська

Plasmas Opgavelinje

Opgavelinjen i panelet med tre programmer.

Opgavelinjen giver nem adgang til kørende programmer. Den optager midterafsnittet af panelet. Hvis et programs vindue er blevet placeret bag ved andre vinduer, eller hvis det er blevet minimeret, så kan det bringes frem og klar til at modtage input ved at klikke på dets faneblad i Opgavelinjen.

Opgavelinje-widget'et

Opgavelinjen er faktisk et widget, hvilket betyder, at du kan placere det hvor som helst. For eksempel kan du føje et nyt panel til den øverste skærmkant og placere en Opgavelinje der, eller du kunne placere den på skrivebordet hvis du vil. Du kan endda have flere kopier af det forskellige steder.

Når du starter et program, vil du se et nyt faneblad i Opgavelinjen, som viser programmets ikon og titlen på det vindue, der blev åbnet.

Hvis du klikker på fanebladet svarende til det aktive vindue, så bliver dette vindue minimeret. Hvis der stadig er vinduer, som ikke er minimerede, så vil det forreste af dem blive aktivt. Hvis du klikker på fanebladet for et minimeret vindue, så vil det blive vist foran alle andre vinduer, og det vil blive aktivt. Hvis du klikker på fanebladet for et vindue, som ligger bagved andre vinduer, så bliver det bragt foran de andre vinduer, og det bliver aktivt.

Du kan også højreklikke på et faneblad for at få kontekstmenuen frem. Dette giver dig flere valgmuligheder. For eksempel kan du bestemme, hvilke virtuelle skærme vinduet skal vises på, og du kan lukke vinduet.

Opgavelinje med mange vinduer, herunder en gruppe på tre Dolphin-vinduer.

Hvis du har mange vinduer åbne, så kan fanebladene blive grupperet. I så fald vil du se et tal med en lille pil over i højre side af fanebladet. Klikker du på sådan en gruppe, så dukker der en liste af faneblade for individuelle vinduer op, som du kan bruge lige som almindelige faneblade i Opgavelinjen. Højreklikker du på en gruppe, så får du mulighed for at lukke alle vinduerne i gruppen.

Du kan også aktivere vinduer ved at holde Alt nede mens du taster Tab en eller flere gange. På den måde bladrer du igennem alle vinduer, hvad enten der bliver vist eller er minimerede.

Note
Nogle programmer åbner ikke en grafisk brugerflade, når de bliver startet. De vises derfor ikke i Opgavelinjen. I stedet vil de få et ikon i Statusområdet.


Indstilling

Statusområdets indstillingsdialog åbnes ved at højreklikke på den og vælge Indstil Opgavelinje.... Hvis du finder det vanskeligt at klikke på den og ikke på en af dens opgaver, så klik først på panelets værktøjskasse; herefter kan du klikke overalt i Statusområdet.

Opgavelinjens indstillingesdialog - Udseende.
Opgavelinjens indstillingesdialog - Opførsel.

Her kan du ændre Statusområdets opførsel. Følgende indstillinger er særligt nyttige:

Gruppering og sortering
Du kan få programmer grupperet efter programnavn, manuelt eller slet ikke. (Du kan også vælge at gruppering kun aktiveres, hvis opgavelinjen er fuld.) Programmerne sorteres Alfabetisk som standard, men du kan også vælge sortering Efter skrivebord, Manuelt eller Sortér ikke.
Vis kun opgaver fra den aktuelle skærm
En valgboks i afsnittet Filter.

Vælg imellem

  • Vis kun opgaver fra den aktuelle skærm
  • Vis kun opgaver fra det aktuelle skrivebord
  • Vis kun opgaver fra den aktuelle aktivitet
  • Vis kun opgaver som er minimerede


Hav mere end en række i værktøjslinjen
Hvis du bruger mange programmer på en gang, så kan det være en fordel at angive Maks. rækker og tilvælge Gennemtving rækkeindstilling.


Vis eller gem værktøjstips
En afkrydsningsboks i afsnittet Udseende på siden Generelt.
  • Vis værktøjstips

Et værktøjstip er en lille forhåndsvisning af opgaven.

  • Markér programmer som afspiller lyd

Programmer, som afspiller lyd bliver markeret med et lille højtalersymbol, som gør det lettere at identificere, hvor de afspillede lyd kommer fra.

Alternative opgavelinjer

Liste med alternative opgavelinjer.

Du kan skifte standard-opgavelinje-widget'et ud med en af de to andre valgmuligheder. For at gøre det skal du højre-klikke på opgavelinjen og vælge Vis alternativer... i kontekstmenuen. Vælg imellem Opgavelinje med kun ikoner og Vinduesliste. Lad os se på dem begge.

Opgavelinje med kun ikoner

Sådan ser Opgavelinje med kun ikoner ud.

Opgavelinje med kun ikoner viser opgavernes ikoner men ikke titlen på det åbne vindue. Dette kræver mindre plads, så der er plads til at vise flere opgaver. Denne opgavelinje har i det store hele de samme indstillingsmuligheder som standard-opgavelinjen.

Windows List

That's how the Windows List looks like.

With Windows List the task manager shrinks to only one icon to be displayed. Clicking on this icon opens the list of tasks. This widget has virtually no configuration options.


This page was last edited on 3 May 2020, at 07:25. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.