Digikam/Importar fotografies al digiKam

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 13:45, 6 December 2013 by Abella (talk | contribs) (Importing a new version from external source)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Other languages:

Importar fotografies al digiKam

Transcrit des d'un article al blog d'en Dmitri Popov, el 27 de juny de 2011

Utilitzant les ordres sota el menú Importa, podeu descarregar les fotografies de la càmera, targeta d'emmagatzematge, o un llapis USB directament a l'aplicació. És més, el diàleg Importa ofereix una sèrie de característiques enginyoses que us permetran configurar l'operació d'importació. En la secció Opcions de reanomenament de fitxers, podeu definir una regla personalitzada que canvia sobre la marxa el nom de totes les fotografies rebudes. Diguem que voleu canviar el nom de les fotografies importades utilitzant la data i la informació de temps extreta de les metadades EXIF. Habiliteu l'opció Personalitza</ menuchoice>, i seleccioneu l'element <menuchoice>Data i hora des de la llista desplegable Opcions. A la llista desplegable que apareix al costat del camp Format, seleccioneu el format de data i hora desitjat. Les opcions disponibles són Estàndard, ISO, Text, MarcaHoràriaUnix i Personalitzat. Aquest últim us permet especificar el vostre pròpi format de data i de temps. Per exemple, introduïu la regla yyyyMMdd-hhmmss en el camp Format per a canviar el nom de les fotografies de la següent manera: 19730921-175735.


Copyright D.Popov


Les opcions disponibles a la secció Auto-creació d'àlbums pot ser útil en diverses situacions. Si descarregueu fotografies preses en dates diferents, podeu habilitar l'opció Subàlbums basats en la data i triar el format de data desitjat. Això clarament organitzarà les fotografies importades en àlbums per data. L'opció Subàlbums basats en l'extensió pot ser útil per a la importació de fotografies en diferents formats en discos separats. Per exemple, si les preneu en format RAW i JPEG, podeu habilitar l'opció Subàlbums basats en l'extensió, de manera que les fotografies s'importaran a les carpetes adequades en base de les seves extensions de fitxer.

Finalment, la secció Operacions al vol us permet configurar diverses accions que es realitzaran sobre les fotografies durant el procés d'importació. Entre altres coses, podeu permetre a digiKam girar automàticament les fotografies i convertir-les a un altre format com PNG o TIFF.