Krdc/da

Revision as of 06:10, 3 November 2017 by FuzzyBot (Talk | contribs) (Updating to match new version of source page)

Jump to: navigation, search
Other languages:

Krdc

Krdc.png Klient til deling af skriveborde - Brug dette redskab til at forbinde din computer til en anden computers skrivebord for at yde hjælp eller arbejde over afstand

Funktioner

 • Forbind til en anden computer (skrivebordsvisning)
 • Bruger denalmindelige protokol VNC som standard (VNC kører på Linux, Macintosh, Windows)
 • Kan forbinde til Windows' standardprotokol RDP
Dialog-information.png
 
Information
Klik på et billede for at se det i fuld størrelse. Brug browserens tilbage-knap for at komme hertil igen.


Krdc er det ene af et par af KDE-programmer (Krbf er det andet), som lader dig dele dit skrivebord med andre brugere over det lokale netværk, for eksempel med supporteren nedenunder, som du skal have hjælp af. At dele dit skrivebord kan hjælpe dig med at finde ud af noget, som du har problemer med. Du kan ringe til supporteren og tale med hende samtidig med at hun hjælper dig. Supporteren kan endda "styre" din maskine, hvis du giver tilladelse til det.

Krdc er et klientprogram. Det skal matches af et værtsprogram, en server, som kører på en anden computer. I denne gennemgang vil vi bruge betegnelserne "gæst" og "vært":

 • gæst for den maskine og bruger på netværket, som du vil invitere
 • vært for din maskine og dig, som den der deler dit skrivebord

Du får også brug for at læse siden om Krfb for helt at forstå processen med Krfb/Krdc.

Forklaringen er derfor fra teknikerens perspektiv som den, der skal arbejde som gæst.

Opret forbindelse

Forbind til en netværkscomputer

Den protokon, som Krbf/Krdc bruger er VNC.

Du vil bemærke, at du som gæst kan yde assistance til mange forskellige operativsystemer, fordi protokollen VNC er almindeligt brugt til deling af skriveborde. Du er altså ikke begrænset til at arbejde med netværksforbundne KDE-skriveborde.

 • Start Krdc (Startmenuen > Programmer > Internet > Krdc)
 • Skriv værtscomputerens adresse (vælg VNC protokol). (Brug adressen, som blev sendt fra værten. Dette er blot eksempler.)
  • Krfb(KDE3)--192.168.1.102:0 (angiv skærmnummer efter kolonet)
  • Krbf(KDE4)--192.168.1.102:5900 (angiv portnummeret efter kolonet)
  • Gnome (TigerVNC)--192.168.1.102 (portnummeret er underforstået)
 • Skriv den adgangskode, som værten kræver
 • Tilpas skærmen, så den passer bedre (Session > Skalér fjernskærm...)
 • Når din mus er indenfor værtens vindue, så kan du kontrollere netværkscomputeren, hvis denne mulighed er aktiveret af værten (hvilket anbefales).
 • Gæsteskærmen (som kører Krdc) vil vise værtens mus, hvis du vælger Session -> Vis lokal cursor; ellers er de eneste spor af værtens mus de ting, som sker, når værtens mus svæver over noget.
Krdcpointer.png||Netværksmaskinens markør på gæsteskærmen
Krdcs første visning af værten efter forbindelse. (KDE3 host)

Du ser måske en rullebjælke omkring skærmbilledet af den fjerne vært. Det kan være et godt tidspunkt at justere skalaen (Session -> Skalér fjernskærm...).

Hvis du ikke har held med at forbinde til netværkscomputeren, så kan det være en skrivefejl i adressen, men hvis værten kører bag en firewall, så vil den blokere forbindelsen og kun give en meddelelse om "Server not found". VNC-protokollen skal åbnes på værtsmaskinen. Det er nok nemmest, hvis teknikeren foretager den indledende opsætning af begge maskiner; herefter behøver værtsbrugeren kun at klikke på den relevante delingsmulighed, når han beder om hjælp.

Du kan lave bogmærker til forbindelser på Krdc-gæsten for at spare tid ved gentagne opkald til supporten. Du skal stadig angive den nye adgangskode for hver skrivebordsdelingssession.

Det er ikke smart at bruge KWallet til at håndtere Krdcs adgangskoder, eftersom hver skrivebordsdelingssession har en unik adgangskode.

Krdc er ikke den typiske måde at administrere en dedikeret server på, da det anbefales, at servere kører uden et skrivebord. Serveradministratorer opfordres til at bruge kommandolinjen og den sikre protokol SSH.

Wikipedias artikel om SSH
openssh: /GNULinux secure shell

Hvis du har et LAN-netværk med support på stedet, så kan supporteren overveje at bruge zeroconfig/avahi for at gøre værtsmaskiner lettere a identificere ved at bruge maskinnavne i stedet for IP-numre.


Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.