Krdc/da

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Krdc and the translation is 100% complete.

Krdc

KRDC Klient til deling af skriveborde - Brug dette redskab til at forbinde din computer til en anden computers skrivebord for at yde hjælp eller arbejde over netværket. Server-computeren kunne fx bruge Krfb.

Funktioner

 • Forbind til en anden computer (skrivebordsvisning)
 • Bruger denalmindelige protokol VNC som standard (VNC kører på Linux, Macintosh, Windows)
 • Kan forbinde til Windows' standardprotokol RDP

Information

Klik på et billede for at se det i fuld størrelse. Brug browserens tilbage-knap for at komme hertil igen.


Krdc er det ene af et par af KDE-programmer Krfb er det andet. Krdc lader dig logge ind på en anden computer på netværket, enten over et LAN eller via internettet. Krfb lader dig dele dit skrivebord med andre brugere over det lokale netværk, for eksempel med supporteren nedenunder, som du skal have hjælp af. At dele dit skrivebord kan hjælpe dig med at finde ud af noget, som du har problemer med. Du kan ringe til supporteren og tale med hende samtidig med at hun hjælper dig. Supporteren kan endda "styre" din maskine, hvis du giver tilladelse til det.

Krdc er et klientprogram. Det skal matches af et værtsprogram, en server (fx Krbf), som kører på en anden computer. I denne gennemgang vil vi bruge betegnelserne "gæst" og "vært":

 • gæst for den maskine og bruger på netværket, som du vil invitere
 • vært for din maskine og dig, som den der deler dit skrivebord

Du får også brug for at læse siden om Krfb for helt at forstå processen med Krfb/Krdc.

Forklaringen er derfor fra teknikerens perspektiv som den, der skal arbejde som gæst.

Opret forbindelse

Forbind til en netværkscomputer

Den protokon, som Krbf/Krdc bruger er VNC.

Du vil bemærke, at du som gæst kan yde assistance til mange forskellige operativsystemer, fordi protokollen VNC er almindeligt brugt til deling af skriveborde. Du er altså ikke begrænset til at arbejde med netværksforbundne KDE-skriveborde; du kan ogsp logge ind på Windows og andre systemer.

 • Start Krdc (Startmenuen -> Programmer -> Internet > Krdc)
 • Skriv værtscomputerens navn eller ip-adresse (vælg VNC protokol). (Du skal bruge værtens ip-adresse. Her er nogle eksempler:)
  • Krfb(KDE3)--192.168.1.102:0 (angiv skærmnummer efter kolonet)
  • Krbf(KDE4)--192.168.1.102:5900 (angiv portnummeret efter kolonet)
  • Gnome (TigerVNC)--192.168.1.102 (portnummeret er underforstået)
 • Skriv dit brugernavn og den adgangskode, som værten kræver. Dette bliver som standard gemt i Kwallet, sådan at du ikke behøver at logge ind hver gang du opretter forbindelse.
 • Når din mus er indenfor værtens vindue, så kan du kontrollere værtscomputeren.

Hvis du ikke har held med at forbinde til netværkscomputeren, så kan det være en skrivefejl i ip-adressen. Hvis værtens firewall er indstillet til at blokere den prot du skal bruge, så blokeres forbindelsen også. VNC-protokollens port skal åbnes på værtsmaskinen. Det er nok nemmest, hvis teknikeren foretager den indledende opsætning af begge maskiner; herefter behøver værtsbrugeren kun at klikke på den relevante delingsmulighed, når han beder om hjælp.

Du kan lave bogmærker til forbindelser på Krdc-gæsten for at spare tid ved gentagne opkald til supporten. Du skal stadig angive den nye adgangskode for hver skrivebordsdelingssession. For forbindelser over LAN eller til en nætværkscomputer fx på et universitet vil din konto og adgangskode formentlig ikke blive ændret og du kan lade den forblive gemt i Kwallet.