Arranjament del sistema/Aplicacions predeterminades

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 01:11, 16 December 2022 by Abella (talk | contribs) (Created page with "* [https://docs.kde.org/trunk5/ca/kde-workspace/kcontrol/componentchooser/index.html Documentació oficial del KDE]")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Algunes aplicacions sovint són iniciades des d'altres aplicacions. Per exemple, en fer clic a una adreça de correu electrònic en el navegador, s'obrirà un client de correu electrònic. En aquest mòdul, podeu instruir al sistema per a que utilitzi l'aplicació preferida en lloc de la per omissió del sistema en aquest tipus de situacions. Aquests valors seran respectats per totes les aplicacions KDE.

A més del client de correu electrònic, podeu seleccionar l'editor de text incrustat, el gestor de fitxers, la missatgeria instantània, l'emulador de terminal, el navegador web i el gestor de finestres.

Triar un navegador estàndard

Lectors de correu electrònic, clients de xat i moltes altres aplicacions tenen la capacitat de mostrar enllaços web i us permeten obrir els enllaços al navegador web per omissió del KDE. Per utilitzar el vostre navegador preferit com a navegador per omissió del KDE feu el següent:

  • Obriu Arranjament del sistema -> Aplicacions predeterminades.
  • Seleccioneu Navegador web en la llista a la part esquerra de la finestra.
  • A la secció Component predeterminat a la part dreta de la finestra se selecciona el botó d'opció al navegador següent: i introduïu l'ordre per a iniciar el vostre navegador preferit en el camp de text immediatament a continuació, o feu clic al botó ... situat a la dreta del camp de text i navegueu fins al fitxer executable del navegador.
  • Feu clic al botó Aplica i ja està.

Més informació