Amarok/Manual/Organisering/Mærkeredigering

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Amarok/Manual/Organization/TagEditor and the translation is 100% complete.

Mærkeredigering

Den indbyggede Mærke-editor lader dig se og ændre musikfilernes metadata. For at åbne editoren højreklikker du blot på en eller flere markerede numre, albums eller genrer enten i din samling eller i spillelisten, vælger Redigér spordetaljer og går til fanebladet Mærker.

Redigér mærker manuelt

Ret den relevante linje til den ønskede værdi og klik på Gem og luk. Klikke du på Annulér, så mister du alle ændringer, som ikke er blevet gemt.

Mærker

Mærker er metadata så som spornummerer eller sporets kunstner, som indeholdes i filen. En meget almindelig slags mærker er ID3 tag.

Her er en liste med de tags, som Amarok understøtter:

Mærke Beskrivelse
Titel Sporets titel.
Kunstner Sporets kunstner eller gruppe.
Komponist Sporets komponist.
Albummets kunstner Albummets kunstner eller gruppe.
Album Albummets titel.
Disknummer Diskens nummer i albummet; vigtig, i et album med flere diske.
Genre Sporets genre. Dette kan være en genre, du selv har defineret, men sædvanligvis bruges en af de forud definerede genrer.
Taktslag pr. minut (bpm) Sporets tempo.
Spor Antallet af spor i albummet.
År Albummets udgivelsesår.
Kommentar En tekstkommetar til sporet.
Redigér enkelte spor

I denne tilstand kan du ændre alle understøttede mærker for den valgte fil.

Redigér flere spor

Du kan vælge flere spor på en gang ved at klikke på en kunstner, et album eller en genre i din samling eller ved at markere flere spor i spillelisten ved at bruge en af tasterne Ctrl (til vilkårlige valg) eller Shift (til sammenhængende valg).

Alle på en gang

Mere generelle mærker kan angives for en gruppe af mærker på en gang. Det fungerer på samme måde som i enkeltspors-tilstanden, men du kan ikke ændre titel eller spornummer.

Spor for spor

Denne tilstand svarer ret nøje til enkeltspors-tilstanden bortset fra muligheden for at gå fra spor til spor ved hjælp af knapperne Næste og Forrige. Denne mulighed aktiveres ved at markere valgboksen Pr spor nederst i vinduet.

Hent mærker fra MusicBrainz

Amarok 2.8 har evnen til at gætte mærker fra MusicBrainz' database. Klik på Hent mærker fra MusicBrainz, vent mens der søges i databasen og klik så Opdatér mærker eller Annullér.

Hvis du har pakkerne libofa og ffmpeg installeret og Amarok er bygget med dem, så vil MusicBrainz kunne bruge "fingeraftryk" (fra tjenesten MusicDNS) til at søge efter albums og spor, som mangler gode filnavne eller eksisterende mærker.

Dialogen til mærkning med MusicBrainz

Gæt mærker ud fra filnavn

Det er muligt at mærke spor hjælp af informationen i filnavnet. Dette er en meget praktisk funktion, når du skal håndtere mange filer, hvis de er navngivet på en konsistent måde.

Nogle spor skal redigeres manuelt, da specielle tegn som anførselstegn undlades fra filnavne. En forhåndsvisning hjælper med at lave det rigtige mønster.

Valgmuligheder

Der er et antal muligheder for at formattere resultatet. Disse er selvforklarende.

Grundlæggende

I den basale visning har du en træk og slip-menu til at lave mønsteret for filnavnet.

Eksempel

Filnavn: 01-The Beatles-Hey Jude..mp3
Spornummer: 01
Kunstner: The Beatles
Titel: Hey Jude

Avanceret

I den avancerede visning kan du lave et mønster ved brug af merkører i en streng.

Eksempel

Filnavn: 01-The Beatles-Hey Jude.mp3
Spornummer: 01
Kunstner: The Beatles
Titel: Hey Jude