ChoqoK/Brug ChoqoK

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page ChoqoK/Using ChoqoK and the translation is 100% complete.
Choqok er en mikroblogging-klient til KDE's skrivebord.

Dens funktioner inkluderer:

  • Integration med Twitter og Status.net, herunder Identi.ca
  • Integration med Twitpic
  • Mange samtidige konti
  • Søgning i beskeder
  • Integration med KWallet

Se en fuldstændig liste over funktioner på dette websted.

Hovedskærmen

Choqoks hovedskærm giver nem adgang til dine konti og meddelelser. Hver konto, benævnt ved dens alias, har et faneblad. Når nye meddelelser bliver modtaget, så angives antallet af ulæste beskeder på kontoens fane.

Hver konto indeholder fanebladene Hjem, Svar, Indbakke og Udbakke.

Hjem

Fanebladet Hjem indeholder alle de meddelelser, som du har abonneret på. Hver meddelelse på tidslinjen inkluderer meddelsen, avatar, afsendelsestidspunkt (i forhold til nu) og information om den anvendte mikroblogging-klient.

Svar

Fanebladet Svar viser meddelser, som er rettet til dig eller hvor du er nævnt.

Indbakke

Fanebladet Indbakke viser meddelelser på tidslinjen, som du har abonneret på. De står i omvendt kronologisk rækkefølge med de nyeste først.

Når du læser en meddelelse, så kan du klikke på tags, angivet med #, grupper, angivet med ! eller brugere, angivet med @. Hvis du vælger en gruppe eller et tag, så åbnes søgevinduet med tweets og dents for denne gruppe eller om dette emne. Hvis du vælger en bruger, så kan du vælge, hvad du vil søge efter. Præcis hvilke muligheder, du har, afhænger af netværkets evner. Twitter har en ekstra søgemulighed for tweets, som inkludrere denne bruger.

Udbakke

Fanebladet Udbakke er arrangeret i omvendt kronologisk rækkefølge og viser de private meddelelser, som du har sendt. Private meddelelser sendes direkte til en specifik bruger. Se Direkte beskeder for detaljer om at skrive private beskeder.

Indstilling af Choqok

Oprettet en konto

Choqok understøtter forbindelse til Twitter, Identi.ca og alle websteder baseret på Status.net.

Ud over logindetaljer, så inkluderer hver konto et alias. Aliaset definerer de resulterende faneblade i hovedvinduet.

Generelle indstillinger

De generelle indstillinger er almindelige indstillinger. De vigtigste indstillinger er opdateringsinterval (10 minutter som standard) og antal indlæg der skal vises i tidslinjen (20 som standard).

Bekendtgørelser

Choqok er godt integreret med skriveborde som understøtter knotify (KDE) og libnotify (Gnome, XFCE). Du kan også gruppere nye bekendtgørelser. Bemærk, at når du starter Choqok kan du modtage mere end 20 bekendtgørelser hvis du har mere end en konto eller dine indstillinger tillader flere meddelelser. Dette kan fylde dis skærm afhængigt af din opløsning.

Skriv din første besked

Begynd at skrive din besked i beskedområdet. Mens du skriver tælles de resterende tegn ned fra 140 til 0. Når din besked er færdig taster du Enter. Hvis beskeden afsendes og går igennem, så dukker den op i din indbakke.

Svar på beskeder

Når du læser en besked på tidslinjen, så kan du klikke på knappen Svar. Denne knap dukker op når du lader musen svæve over avataren for beskedens afsender.

Når du har valgt Svar, så indsættes modtageren i meddelelsesafsnittet. Skriv din besked og tast Enter for af afsende den.

Direkte beskeder

Når du skriver en meddelelse, så skal du markere valgboksen Direkte besked til for at gøre den til en privat besked.

En samtales detaljer

Hver samtale indeholder en avatar yderst til venstre og information om brugeren nederst til højre. Denne information inkluderer forfatterens handle, hvor længe siden meddelelsen blev sendt og hvilken klient, der blev brugt til at skrive beskeden.

Hvis du lader musen svæve over beskeden, så dukker forfatterens bio op i tooltippet.

For Identi.ca kan du se hele samtalen ved at klikke på knappen Vis samtale nederst til højre i samtalen.

Information om en bruger

Når du klikker på forfatterens handle i en samtale eller på en bruger, som nævnes i beskeden, så kan du få information om brugeren fra den menu, som dukker op.

Hver er denne bruger?

Denne valgmulighed er kun tilgængelig, når du klikker på forfatterens handle. Den vil vise brugerens avatar, fulde navn, websted og bio i en dialog, som dukker op. Du kan også abonnere på denne bruger ved at klikke på tilføj-ikonet øverst til højre.

Fra denne bruger

Denne valgmulighed starter søgevinduet og viser tweets eller dents, som denne bruger har sendt.

Svar til denne bruger

Denne valgmulighed starter søgevinduet og viser tweets eller dents sendt til denne bruger. For Identi.ca emulerer dette også Twitter-netværkets funktion "inkluderer denne bruger" .

Inkluderer denne bruger

Denne valgmulighed er kun tilgængelig for brugere på Twitter-netværket. Den starter søgevinduet og viser alle tweets, som indeholder denne bruger men ikke er fra denne bruger.

Tastaturgenveje

Kvikindlæg

For at skrive et kvikindlæg kan du taste Ctrl + T. Dette vil åben et lille vindue, hvor du kan skrive dit indlæg.

Tip

Hvis vinduet ikke dukker op, så kan du bruge KDE's globale genvej Ctrl + Alt + A for at bringe Choqoks vindue frem i forgrunden og vise beskedvinduet.


Hvis Choqok ikke er i forgrunden, dvs. er minimeret i statusområdet, så kan du taste Meta + Ctrl + T. På de fleste computere har Meta-tasten Windows-logoet. På computere fra Apple er det Option-tasten.

Markér alle som læst

Når Ckoqok er aktiv, så kan du bruge Ctrl + R til at markere alle meddelelser som læste. Du kan også lukke Choqoks vindue med knappen Luk. Dette vil ikke afslutte Choqok; i stedet bliver programmet minimeret i statusområdet.

Opdatér tidslinje

Når Choqok er aktiv, så genopfriskes tidslinjen for alle dine konti når du taster F5.

Indsæt Lytter nu til

Choqok integrerer med Amarok. Tast Ctrl + L mens Choqok er aktiv for at indsætte information om det spor, som afspilles lige nu i Amarok. I de generelle indstillinger kan du indstille, præcis hvilken information der skal indsættes.

Standard-beskeden er

Lytter nu til %title%by %artist% on %album% [Amarok].

Ordene omgivet af "%" repræsenterer felter, som tages fra det spor, som spilles lige nu. De mulige felter inkluderer %title%, %album%, %artist%, %year%, %genre%, og ;%track%.

Andre tastaturgenveje

Ctrl + F - Start søgevinduet, Ctrl + N - Slå bekendtgørelser til eller fra, Ctrl + U - Slå automatisk opdatering af tidslinjen til eller fra.

Links