digiKam/Farvelabels og Udvalg

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Color Labels and Picks and the translation is 100% complete.

Nye funktioner i digiKam 2: Farvelabels og Udvalg

Fra Dmitri Popovs blog, 22. Marts 2011

Ud over talrige forbedringer, så har digiKam 2.0 også nogle helt nye funktioner, herunder Farvemærker og Udvalg. Som navnet antyder, så er Farvemærker en funktion, som lader dig tildele farvekoder til dine foto.


For at tilføje et mærke til et individuelt foto højreklikker du på det, vælger Tildel mærke -> Farve og vælger den farve, som du ønsker. Hvert farvemærke har sin egen tastaturgenvej, så du kan hurtigt mærke fotos ved hjælp at tastaturet. For eksempel taster du Ctrl + Alt + 6 for at tildele det magenta mærke. For hurtigt at fjerne et farvemærke fra et billede taster du Ctrl + Alt + 0. Funktionen Udvalg fungerer på en lignende måde: du kan tildele et af tre udvalg - Venter, Accepteret og Afvist - til ethvert foto i digiKam ved hjælp af kontekstmenuen Tildel mærke -> Udvalg eller ved at bruge en tastaturgenvej.

Præcis hvordan du vælger at bruge disse funktioner afhænger af din fotografiske arbejdsgang. Hvis du indleverer dine fotos til et agentur eller "stock foto"-websted, så kan funktionen Udvalg hjælpe dig med at holde styr på status af hvert enkelt indleveret foto. Farvemærker kan være nyttige i flere situationer. For eksempel kan du bruge farvekoder til at prioritere indkommende fotos ved at tildele farvekoder efter relevans. Du kan også bruge farvemærker til at angive, hvor privat hvert enkelt foto er med røde mærker til private fotos, gule mærker til fotos, som kan deles med familje og venner og grønne mærker til offentlige fotos. Kort sagt, med lidt fantasi kan du gøre Farvemærke og Udvalg til et kraftfuldt værktøj til at holde styr på dine fotos.