Digikam/Exif

This page is a translated version of the page Digikam/Exif and the translation is 100% complete.
Other languages:

Anvend EXIF-metadata til flere fotos i digiKam

Fra Dmitri Popovs blog, 7. august 2013 (opdateret i overensstemmelse med digiKam v7.2 i januar 2021)

Hvis du bruger digiKam til at håndtere fotos scannet fra negativer, så vil du sætte pris på programmets mulighed for at tilføje og redigere EXIF-metadata. Ved brug af digiKams særlige brugerflade til håndtering af metadata kan du føje centrale EXIF-værdier så som mærke, enhedsmodel, blænde, lukkehastighed, ISO, fokuslængde osv. til de scannede fotos (forudsat, at du har disse data tilgængelige).


Digikam-exif.png

Dog lader digiKam dig ikke anvende de samme EXIF-data til flere billeder i en enkelt operation. Det kan blive noget ensformigt at skulle føje samme mærke, model, ISO og fokuslængde til hvert foto i et sæt et ad gangen, men der er et simpelt trick til at omgå denne begrænsning. Start med at føje EXIF-værdier til et enkelet foto. Markér så resten af fotoerne, vælg Billede -> Metadata -> Importér EXIF, udpeg det behandlede foto og klik på O.k.. Det vil anvende EXIF-data fra det behandlede foto på de markerede billeder. Copy-paste af metadata understøttes ikke i digiKam 7.2[1].

Dialog-information.png
Information
Aktuelle versioner af digiKam (fra 7.2) har ikke værktøjer til at redigere metadata for flere billeder ad gangen. Du må bruge anden software til dette, for eksempel jExifToolGUI.


Referencer:


This page was last edited on 18 October 2022, at 09:03. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.