Digikam/Exif

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Exif and the translation is 100% complete.
Other languages:

Anvend EXIF-metadata til flere fotos i digiKam

Fra Dmitri Popovs blog, 7. august 2013 (opdateret i overensstemmelse med digiKam v7.2 i januar 2021)

Hvis du bruger digiKam til at håndtere fotos scannet fra negativer, så vil du sætte pris på programmets mulighed for at tilføje og redigere EXIF-metadata. Ved brug af digiKams særlige brugerflade til håndtering af metadata kan du føje centrale EXIF-værdier så som mærke, enhedsmodel, blænde, lukkehastighed, ISO, fokuslængde osv. til de scannede fotos (forudsat, at du har disse data tilgængelige).


Dog lader digiKam dig ikke anvende de samme EXIF-data til flere billeder i en enkelt operation. Det kan blive noget ensformigt at skulle føje samme mærke, model, ISO og fokuslængde til hvert foto i et sæt et ad gangen, men der er et simpelt trick til at omgå denne begrænsning. Start med at føje EXIF-værdier til et enkelet foto. Markér så resten af fotoerne, vælg Billede -> Metadata -> Importér EXIF, udpeg det behandlede foto og klik på O.k.. Det vil anvende EXIF-data fra det behandlede foto på de markerede billeder. Copy-paste af metadata understøttes ikke i digiKam 7.2[1].

Information

Aktuelle versioner af digiKam (fra 7.2) har ikke værktøjer til at redigere metadata for flere billeder ad gangen. Du må bruge anden software til dette, for eksempel jExifToolGUI.


Referencer: