Digikam/Exif

This page is a translated version of the page Digikam/Exif and the translation is 50% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
English • ‎català • ‎dansk • ‎українська

Anvend EXIF-metadata til flere fotos i digiKam

Fra Dmitri Popovs blog, 7. august 2013

Hvis du bruger digiKam til at håndtere fotos scannet fra negativer, så vil du sætte pris på programmets mulighed for at tilføje og redigere EXIF-metadata. Ved brug af digiKams særlige brugerflade til håndtering af metadata kan du føje centrale EXIF-værdier så som mærke, enhedsmodel, blænde, lukkehastighed, ISO, fokuslængde osv. til de scannede fotos (forudsat, at du har disse data tilgængelige).


Digikam-exif.png

Dog lader digiKam dig ikke anvende de samme EXIF-data til flere billeder i en enkelt operation. Det kan blive noget ensformigt at skulle føje samme mærke, model, ISO og fokuslængde til hvert foto i et sæt et ad gangen, men der er et simpelt trick til at omgå denne begrænsning. Start med at føje EXIF-værdier til et enkelet foto. Markér så resten af fotoerne, vælg Billede -> Metadata -> Importér EXIF, udpeg det behandlede foto og klik på O.k.. Det vil anvende EXIF-data fra det behandlede foto på de markerede billeder.

Dialog-information.png
Information
Current version of digiKam (7.2) does not have tools to copy-paste or edit metadata on multiple image files at the same time. You may need to use other software for this, for example jExifToolGUI.


References:


This page was last edited on 17 January 2021, at 11:05. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.