Digikam/Ajust de nivells

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Levels Adjust and the translation is 100% complete.
Other languages:

Utilitzar l'eina Ajust de nivells en digiKam

Transcrit des d'un article al blog d'en Dmitri Popov, el 20 de gener de 2011

Quan es tracta d'ajustar les fotografies, els nivells són l'arma més important en l'arsenal de digiKam. Aquesta eina us permetrà ajustar la brillantor i el contrast mitjançant l'especificació de la ubicació del negre i blanc complet, i tons mitjos en un histograma, el qual la fa una eina perfecta per arreglar fotografies sota- i sobreexposades, així com la millora de l'abast tonal general d'una fotografia.

Podeu accedir a l'eina Nivells en l'editor d'imatges escollint Color -> Ajust de nivells. Seleccioneu la Lluminositat des de la llista desplegable Canal i premeu el botó Lineal.


Copyright Dmitri Popov

L'element clau en el plafó Ajust de nivells és l'histograma amb els controls lliscants del punt negre i del punt blanc. En poques paraules, el control lliscant del punt negre controla les ombres, mentre que el control lliscant del punt blanc controla el lluminós. De manera que per enfosquir les zones d'ombra a la fotografia, moveu el control lliscant del punt negre a la dreta. Necessiteu lluminositat? Moveu el control lliscant del punt blanc a l'esquerra.

En lloc d'utilitzar controls lliscants, podeu permetre que digiKam ajusti els nivells de forma automàtica prement el botó Auto. Utilitzar aquesta característica sovint té més o menys èxit, però es poden revertir tots els canvis utilitzant el botó Omissió.

Tres selectors de color al costat del botó Auto proporcionen una altra manera d'ajustar els nivells. Per ajustar les ombres, premeu el botó del selector de color apropiat i feu clic sobre una zona en les fotografies que haurà de ser negre. De manera similar, podeu ajustar els tons mitjos i il·luminar utilitzant els selectors de color adequats.

Ajustar els nivells al canal de lluminositat pot ajudar a incrementar el contrast sense afectar la saturació de color. Per canviar l'equilibri de color, podeu ajustar els nivells dels canals vermell, verd i blau (seleccioneu el canal apropiat a la llista desplegable Canal). Això pot ser d'utilitat per a potenciar els colors i arreglar les fotografies que pateixen de tints de color indesitjats.