Digikam/Manteniment

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Maintenance and the translation is 100% complete.
Other languages:

Servei de neteja de digiKam amb l'eina de manteniment

Transcrit des d'un article al blog d'en Dmitri Popov, el 9 de juliol de 2012

Des de la versió 2.6, les característiques de digiKam del menú Eines -> Manteniment us donen accés a les eines dissenyades per a realitzar una varietat de tasques de manteniment: des de l'escaneig de noves fotografies a l'execució d'una acció de reconeixement de rostres. Aquí teniu un breu resum de les eines disponibles.

Diàleg de manteniment


Explora nous elements Aquesta ordre escaneja les col·leccions per trobar les que acabeu d'afegir. Per omissió, digiKam ho fa automàticament en cada inici. Però si heu desactivat aquesta característica per accelerar el digiKam, podreu utilitzar l'eina Explora nous elements per afegir les noves fotografies de forma manual.

Reconstrueix les miniatures Si, per alguna raó, les miniatures dels àlbums falten o estan trencades, podreu utilitzar aquesta eina per a solucionar-ho. Per accelerar aquesta acció, activeu l'opció Explora per elements modificats o sense catalogar. Això ignorarà les fotografies que ja han estat processades i catalogades.

Reconstrueix les empremtes digitals digiKam utilitza les empremtes digitals per a certes accions de cerca, i aquesta eina us permetrà generar o reconstruir les empremtes digitals. Activeu l'opció Explora per elements modificats o sense catalogar per ometre les fotografies ja processades i catalogades.

Cerca elements duplicats Us cal trobar fotografies duplicades? Aquesta ordre us pot ajudar. Tingueu en compte que aquesta acció utilitza les empremtes digitals, per la qual cosa pot ser que hagueu d'executar l'acció Reconstrueix les empremtes digitals abans d'utilitzar aquesta eina.

Sincronitza les metadades de la imatge amb la base de dades Quan digiKam afegeix fotografies noves, aquest llegeix automàticament les metadades de cada fotografia i les escriu a la seva base de dades. L'eina Sincronitza les metadades de la imatge amb la base de dades fa el contrari: llegeix les metadades de la base de dades i les escriu a les fotografies o en els anomenats fitxers XML sidecar. Aquesta característica pot ser útil en moltes situacions. Es pot utilitzar, per exemple, per crear una còpia de seguretat de les metadades des de la base de dades als fitxers XML sidecar.

Detecció de cares Aquesta eina troba les fotografies que contenen cares i intenta reconèixer a una o diverses persones en cada fotografia. (Per a més informació veure l'article Reconeixement facial).