KDevelop4/FAQ

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page KDevelop4/FAQ and the translation is 100% complete.
Other languages:

KDevelop4 FAQ'er

Skærmbilleder

http://blip.tv/file/4437001

Disse skærmbilleder viser dig, hvordan du kommer i gang med det nyt projekt, hvordan du bygger og kører det samt debugger det.

Hvordan laver jeg et nyt konsolprogram?

Gå til Projekt -> Ny fra skabelon.... Vælg C++ -> No GUI (Cmake) -> Simpel CMake-baseret C++-applikation og skriv navnet forneden i vinduet; klik så Næste.

Nu dukker Versionsstyring op. Vælg Ingen og klik Afslut.

Nu bliver du bedt om at konfigurere en byggemappe. Klik O.k.. Nu skulle et nyt projekt vise sig i listen Projekter. Du kan nu bygge det ved at taste F8 eller vælge menuen Projekt -> Byg valgte.

For at debugge et program skal du tilføje en opstartskonfiguration. Dette gøres fra menuen Kør -> Indstil opstarter.

Tilføj en ny opstarter ved at klikke på +. Du skal redigere feltet Projektmål til at pege på en kørbar fil. Den har normalt det samme navn som dit projekt. Du kan også bare lade Kørbar pege på filen. Du kan også ændre navnet på startindstillingen til noget mere informativt end Ny konfiguration af Native applikation ved at vælge det til venstre i listen Opstartsindstillinger og taste F2. Acceptér ændringerne ved at klikke O.k.. Nu kan du tilføje stoppunkter ved at højreklikke i kildekoden og vælge Slå stoppunkt til/fra. Fejlsøgning startes, når du vælger menuen Kør -> Start fejlsøger. Forneden i vinduet kan du vælge fanebladet GDB, og du kan skrive kommandoer til gdb-konsollen.

Hvordan importerer jeg et eksisterende projekt?

Gå til Projekt -> Åbn/importér projekt og vælg den mappe, som dit projekt ligger i. Alternativt kan du vælge din makefile eller CMakeList.txt. Følg guiden.

Hvordan indstiller jeg KDevelop til at køre mit program?

Gå til Kør -> Indstil opstarter, vælg dit projekt i listen til venstre, klik på plus-knappen. Sørg for, at den nye konfiguration er af type Native applikation og giv den et godt navn. Gå nu til feltet Projektmål i højre side og vælg din kørbare fil i dropned-listen eller skriv stien i feltet Kørbar; begynd at skrive projektets navn, det bliver automatisk færdiggjort.

Note

Vi er opmærksomme på, at dette er rodet og skal forbedres...


Hvordan foretager jeg fejlsøgning af mit program i KDevelop?

Hvis du opretter en opstartsindstilling (se ovenfor), så skulle du også være i stand til at køre den i fejlsøgningstilstand.

Note

Sørg for bygge programmet med fejlsøgningssymboler aktiverede. Et nyt CMake-projekt er af type GDB som standard, så det skulle forhåbentligt virke uden videre.


Hvordan får jer indholdet af variable udskrevet pænt mens jeg fejlsøger?

Sørg for, at din ~/.gdbinit ligner dette:

python
import sys
sys.path.insert(0, '/home/milian/projects/compiled/kde4/share/apps/kdevgdb/printers')

from qt4 import register_qt4_printers
register_qt4_printers (None)

from kde4 import register_kde4_printers
register_kde4_printers (None)

from libstdcxx import register_libstdcxx_printers
register_libstdcxx_printers (None)

end

Du skal selvfølgelig tilpasse stien til at pege på "pretty-printerne".

Hvilken slags byggemiljøer understøtter KDevelop 4?

cmake, enhvet projekt baseret på en makefile, generisk (uden særligt byggemiljø)

Hvordan bruger jeg Subversion inde fra KDevelop 4?

Understøttelse af subversion skal være aktiveret under bygning af projektet. Hvis dette er tilfældet, så kan du højreklikke på dit projekt og finde emnet Subversion i kontekstmenuen. Der finder du også almindelige opgaver som Opdatér og Indsend.

Hvor er funktionen til at søge og erstatte i filer?

Begyndende med version 4.2 findes KDevelops søg/erstat-funktion i et medfølgende plugin. Det bruges via menuen eller fra kontekstmenuen, fx i projektvisningen eller for en markeret del at teksten i editoren.

Hvordan kan jeg behandle C/C++-kode specielt til KDevelop?

KDevelops understøttelse af C/C++ definerer macroerne IN_KDEVELOP_PARSER og IN_IDE_PARSER, som du kan bruge i din kildekode, hvor der er behov for at omgå begrænsninger, definere egne macroer osv.

Hvad er "workingsets" og hvordan bruger jeg dem?

Mangler


Hvordan føjer man include- eller biblioteksmapper til oversættelsestilvalgene?

Dette afhænger af, hvilken værktøjskæde (CMake, QMake, autotools, ...) du bruger; se den relevante dokumentation. Der er for eksempel en vejledning til CMake.

I tilfælde, hvor KDevelop stadig ikke kan finde alle include-stierne efter at du har konfigureret din værktøjskæde til bygning kan du manuelt tilføje include-stier for hver mappe i en .kdev_include_paths-fil. Dette kan gøres fra KDevelop ved at køre guiden "løs problem" knyttet til problemet "kunne ikke finde include-file", fx ved at lade musen svæve over den problematiske #include linje.