Kopete/Jabber/Tilføj venner

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Kopete/Jabber/Adding friends and the translation is 100% complete.

Efter dit første login er Kopetes vindue helt tomt. Din server kan have tilføjet en standardkontakt, som måske sender en velkomstbesked, men der er ingen rigtige kontakter på din "roster" (det er det, man kalder en kontaktliste i Jabber-sammenhænge). Første skridt i at tilføje kontakter til Jabber er selvfølgelig at bede dem om deres Jabber-ID. Når du har fået et, så kan du umiddelbart føje det til Kopete. Du kan enten vælge Tilføj -> [email protected] eller Fil -> Tilføj kontakt -> [email protected]. Et nyt vindue dukker op, hvor du angiver det Jabber-ID, som du vil føje til din roster. Du skal bare skrive den ind og så klikke på OK. Tilvalget Gruppe bruges, hvis du har oprettet grupper af kontakter (fx "familje" og "arbejde"). Du kan etablere en forbindelse til KAddressBook med Adressebogsindgang, sådan at du kan udveksle information så som profilbilleder mellem de to programmer.


Tilføj en ven


Nu har du føjet din første ven til rosteren; men før du kan begynde at skrive meddelelser til ham eller hende, så skal din kontakt autorisere din forespørgsel. Indtil dette sker har kontakten et lille udråbstegn ved siden af sit kontaktfelt.


Din kontakt


Når din ven har autoriseret din forespørgsel eller føjet dig til sin roster, så bliver hans ikon farvet, når han er online. Den præcise betydning af de forskellige ikoner (Online, Borte osv.) kan ses i Status, hvor du også selv kan sætte dem. Du modtager en bekræftelse, når du er blevet autoriseret.

Normalt vil din ven også føje dig til sin kontaktliste, så du skal også selv autorisere denne anmodning. Kopete oplyser dig om det forneden i vinduet med et grønt flag og en beskrivelse af anmodningen. Klik på Autorisér for ar acceptere den. Notifikationsområdet kan lukkes ved at klikke på krydset i det øverste højre hjørne af arealet.


Nu har din kontakt tilføjet dig


Efter denne procedure skulle du se en kontaktliste som den i det næste billede.


Din kontakt er fuldt autoriseret


Du har nu tilføjet din første kontakt til din roster.