Plasma/Notificador de dispositius

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Plasma/DeviceNotifier and the translation is 100% complete.

El Notificador de dispositius s'usa per a gestionar dispositius extraïbles com pendrives USB (també anomenats unitats flaix), càmeres digitals, discos durs externs USB, etc. També entra en joc quan s'insereix un mitjà com un CD o un DVD en una unitat òptica.

Quan connecteu un dispositiu extern, o es carrega un nou mitjà en una unitat, apareixerà la finestra del Notificador (també podeu obrir-la fent clic a la seva icona en el plafó). Romandrà oberta mentre el cursor resti a sobre, en cas contrari es tancarà després d'uns segons.

La finestra del Notificador mostra una llista de totes les unitats connectades de les quals es té coneixement. Movent el punter del ratolí sobre una unitat es mostrarà quantes possibles accions hi ha associades amb aquest dispositiu.

Fent clic a qualsevol lloc del quadre ombrejat al voltant del nom de la unitat (però no en la icona per expulsar/desmuntar si estigués present) s'expandeix l'entrada per mostrar la llista de possibles accions per al dispositiu. El conjunt d'accions depèn de la unitat; es pot configurar des de Arranjament del sistema. Simplement seleccioneu una acció amb el ratolí o el teclat per a executar-la.

També hi ha una petita icona a la dreta de cada entrada que indica si es pot accedir actualment al dispositiu (o està muntat). Només quan una unitat no està muntada és segur desconnectar-la físicament de l'ordinador. En fer clic a la icona es desmunta la unitat o s'expulsa el mitjà si ja estigues desmuntat, i el muntarà en cas contrari. Tingueu en compte que desmuntar/expulsar pot fallar si la unitat encara té fitxers oberts, per exemple: la còpia d'un gran fitxer no ha finalitzat. En la majoria dels casos n'hi ha prou amb esperar un moment i tornar-ho a intentar. Una vegada s'ha produït el desmuntatge, es mostrarà una icona d'èxit del Notificador de dispositius.