Plasma/Escriptori agrupat

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Plasma/GroupingDesktop and the translation is 100% complete.

Escriptori agrupat


Un Escriptori agrupat és un tipus d'activitat per als intèrprets d'ordres de Plasma. Us permet agrupar els estris a l'escriptori de diferents maneres.

Un cop instal·lat, podeu seleccionar Escriptori agrupat com la vostra activitat des de la configuració de l'escriptori. Feu clic al quadre d'eines de l'escriptori i seleccioneu Arranjament de Escriptori. Seleccioneu la pàgina Activitat i després des del menú desplegable Escriptori agrupat. Feu clic a i ja teniu escriptori agrupat!

Altrament podeu afegir directament una nova activitat des del gestor de l'activitat seleccionant Nova activitat i des d'allà Escriptori agrupat.


Escriptori en graella

Un Escriptori en graella és un altre tipus d'activitat que proporciona una graella per a posar els estris i grups. Quan es crea una nova activitat d'Escriptori en graella es crearà una graella amb cel·les d'una mida per omissió, encara que sempre es poden afegir o eliminar files i columnes, per tal que les cel·les tinguin la mida desitjada.

Podeu afegir un nou Escriptori en graella com ho feu amb l'Escriptori agrupat.

Per a veure la forma de gestionar la xarxa i el seu contingut mireu a la secció Grups en graella.

Aquí podeu veure una demostració en vídeo.

Plafó agrupat

Un Plafó agrupat és un plafó amb suport per agrupar els vostres estris.

Podeu afegir un Plafó agrupat fent clic al quadre d'eines de l'escriptori i després en Afegeix un plafó. A continuació, seleccioneu Plafó agrupat de la llista. A continuació, podeu moure i configurar el nou plafó com si fos un de normal.

Grups

Els grups són elements especials que es poden utilitzar per agrupar altres elements, estris o altres grups. Hi ha diversos tipus de grups, tots ells amb una forma diferent d'agrupar els seus elements. Moure, rotar o eliminar un grup propaga l'acció als seus elements.

  • Grup flotant: Permet als estris dintre seu la llibertat de moure's com si estiguessin a l'escriptori per omissió.
  • Grup en graella: Disposa els seus elements en una graella.
  • Grup apilat: Posiciona als seus fills un sobre l'altra, cadascun d'ells es mou una mica per a mostrar es que està a sota.
  • Grup de pestanyes: Crea una o diverses pàgines d'estris seleccionats a través d'una barra de pestanyes. Cada pàgina posa als seus fills dintre d'una graella.
  • Grup de flux: Disposa els seus elements en una fila o columna.

Grups en graella

En crear un Grup en graella es crearà per omissió un nombre determinat de files i columnes.

Si voleu afegir o eliminar una fila moveu el cursor a la vora superior o inferior del grup. Per a gestionar les columnes aquestes es mouen cap a l'esquerra o la dreta. Apareixerà una tira prima amb dos botons: un per afegeix i un per elimina una fila o una columna.

En posar un estri en un Grup en graella, aquest tractarà de mantenir la seva grandària ocupant tantes cel·les com sigui necessari. De tota manera es pot canviar la mida d'un estri que ja s'ha deixat: movent el cursor del ratolí sobre l'estri que voleu canviar la mida i apareixerà una petita caixa en una cantonada de l'estri. En arrossegar-la el resultat serà que la cantonada seguirà, mentre que l'oposada romandrà immòbil. Totes les cantonades es poden arrossegar.

Afegir un grup

Per afegir un nou grup, feu clic amb el botó dret del ratolí sobre un Escriptori agrupat, sobre un Escriptori en graella o sobre un Plafó agrupat. A continuació, seleccioneu Afegeix un nou grup, el que farà aparèixer una llista de grups. A continuació, podeu afegir un grup a mesura que afegiu un estri, deixant-lo anar sobre l'escriptori o el plafó.

Podeu afegir estris al nou grup movent un estri ja creat deixant-lo anar des del selector d'estris o qualsevol altre lloc. Tal com poseu un estri dins d'un grup es pot treure simplement arrossegant-lo.