Arranjament del sistema/Accessibilitat

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page System Settings/Accessibility and the translation is 100% complete.
Arranjament per a millorar l'experiència d'escriptori per a les persones amb discapacitat.


El Plasma conté opcions de configuració d'accessibilitat per a fer la vostra experiència més fàcil quan utilitzeu l'ordinador.

Informació

Si teniu els efectes d'escriptori activats, trobareu algunes opcions que també poden ser d'interès en el mòdul Efectes d'escriptori de Arranjament del sistema.


Timbre

Opcions de configuració d'accessibilitat per al timbre
Opcions de configuració d'accessibilitat per al timbre

A la pestanya Timbre podeu personalitzar el timbre del sistema. La configuració de timbre visible us permet canviar les preferències per tenir una notificació visual a la pantalla. Per exemple, si s'està editant un document, i es prem una tecla apegalosa, podeu triar entre tenir la interfície de la finestra del document amb els colors invertits, o tenir-la canviada a un color personalitzat seleccionat per l'usuari.

El control lliscant Durada us permet seleccionar la durada de la finestra activa en que canviarà de color, en mil·lèsimes de segon. Una menor quantitat de temps significa que hi haurà una pausa més curta entre els timbres visibles, mentre que una major quantitat de temps significa que la pausa visible serà més llarga.

Si trobeu útils aquests ajustaments, és possible que vulgueu fer una ullada al mòdul Notificacions de les aplicacions i del sistema d'Arranjament del sistema.

Si us resulta difícil utilitzar el teclat, les pestanyes Tecles modificadores i Filtres de teclat disposen d'opcions que poden ser-vos útils, i Gestos d'activació disposa d'opcions per utilitzar els gestos del ratolí per activar les tecles apegaloses o les tecles lentes, si no voleu utilitzar aquestes funcions tot el temps.


Tecles modificadores

Opcions de configuració d'accessibilitat per a les tecles modificadores
Opcions de configuració d'accessibilitat per a les tecles modificadores

Aquí hi ha dos plafons, Tecles lentes i Tecles de repetició. Les tecles lentes són un ajustament per a que sigui més fàcil introduir diverses dreceres de teclat. Per exemple, quan es vol utilitzar una lletra majúscula, la tecla Majús. es prem alhora que la lletra. Les tecles lentes us permeten prémer primer Majús., Control, o Alt, i després de deixar-les anar, prémer una altra tecla. Això serà interpretat pel sistema com tecles premudes simultàniament.

A la majoria dels teclats hi ha tres tecles de bloqueig. Aquestes són Bloq Majús, Bloq Núm, i Bloq Despl. A la pestanya Tecles modificadores, podeu triar si tenir un timbre del sistema si s'activen o desactiven aquestes.

Filtres de teclat

Opcions de configuració d'accessibilitat per als filtres de teclat
Opcions de configuració d'accessibilitat per als filtres de teclat

Tecles lentes

Les tecles lentes permeten confirmar que la tecla ha estat premuda i que ha entrat. El timbre del sistema s'activarà quan hagi passat el temps assignat amb el control lliscant. Per a que una tecla sigui acceptada, l'haureu de mantenir durant el temps establert. El timbre del sistema es pot utilitzar per indicar que una tecla es prem, s'ha acceptat, s'ha rebutjat, o qualsevol combinació de les tres.

Tecles de repetició

L'ajustament de la tecla de repetició s'utilitza per prevenir que apareguin múltiples caràcters en un document com a resultat de prémer una tecla immediatament després de la primera. Si premeu una tecla després del temps establert amb el control lliscant, el segon caràcter repetit no es farà i es podrà activar un timbre del sistema.

Fins i tot ajustaments simples com la desacceleració de la taxa de repetició del teclat poden ser-vos de gran ajuda.

En construcció

Aquesta és una pàgina nova, actualment en construcció!


Gestos d'activació

Opcions de configuració d'accessibilitat per als gestos d'activació
Opcions de configuració d'accessibilitat per als gestos d'activació

Lector de pantalla

Opcions de configuració d'accessibilitat per al lector de pantalla
Opcions de configuració d'accessibilitat per al lector de pantalla

Més informació