Ρυθμίσεις Συστήματος/Αναζήτηση επιφάνειας εργασίας

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page System Settings/Search Desktop and the translation is 90% complete.
Other languages:

Warning

This setting is outdated, now plasma use baloo. If you want more information look at System Settings/File Search


Ρυθμίσεις για την αναζήτηση επιφάνειας εργασίας


To άρθρωμα αυτό παρέχει ρυθμίσεις για το Nepomuk και το Strigi. Το Nepomuk σας επιτρέπει να επισυνάπτετε μετα-δεδομένα στα αρχεία σας και να έχετε πρόσβαση σε αυτά σε οποιαδήποτε εφαρμογή υποστηρίζει το Nepomuk. Το Strigi δεικτοδοτεί τις σχετικές πληροφορίες και τις καθιστά διαθέσιμες προς έξυπνη αναζήτηση.

Για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες αυτές, πρέπει να τις ενεργοποιήσετε στην καρτέλα Βασικές ρυθμίσεις.

Στην καρτέλα Αναζήτηση στην Επιφάνεια εργασίας, μπορείτε να διαμορφώσετε τους φακέλους που επιθυμείτε να δεικτοδοτεί/ευρετηριοποιεί το Strigi. Κάντε κλικ στο Προσαρμογή φακέλων ευρετηρίου... στη δεξιά πλευρά του παραθύρου. Αυτό θα εμφανίσει ένα παράθυρο διαλόγου. Στο αριστερό κομμάτι του διαλόγου θα δείτε το σύστημα αρχείων σας σε προβολή δέντρου. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε τους φακέλους που θα δεικτοδοτούνται. Στο δεξί μισό υπάρχει μια λίστα με μοτίβα· τα αρχεία που ταιριάζουν με αυτά τα μοτίβα δε θα δεικτοδοτούνται.

Στην καρτέλα Εφεδρικό αντίγραφο μπορείτε να βρείτε επιλογές σχετικά με τα αντίγραφα ασφαλείας. Το Nepomuk μπορεί να κρατά ανά τακτά χρονικά διαστήματα εφεδρικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων για τα οποία δεν μπορεί να γίνει επαναφορά διαφορετικά. Μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργούνται εφεδρικά αντίγραφα ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή μπορείτε να τα δημιουργείτε μόνοι σας, χειροκίνητα. Υπάρχει επίσης η επιλογή επαναφοράς από εφεδρικό αντίγραφο. Τα αυτόματα εφεδρικά αντίγραφα αποθηκεύονται στο $KDEHOME/share/apps/nepomuk/backupsync/backups/.

Στην καρτέλα Προχωρημένες ρυθμίσεις μπορείτε να αποφασίσετε πόση μνήμη επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το Nepomuk.