Arranjament del sistema/Comportament de les finestres

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page System Settings/Window Behaviour and the translation is 100% complete.
Configura el comportament de les finestres.

Informació

Si coneixeu quelcom sobre aquestes preferències, si us plau, ajudeu-nos mitjançant l'afegit d'informació. No us preocupeu pel format. Nosaltres us ajudarem a assegurar que el text té el format correcte.Commutador de tasques

En el grup Commutador de tasques podeu establir una combinació de tecles (Alt + Tab per omissió) que us permetrà passar per les finestres obertes, i configurar el comportament específic d'aquesta característica. També hi ha una drecera per passar a través de les finestres en ordre invers, i podeu afegir dreceres alternatives per configurar el comportament específic de forma independent. A la part inferior d'aquest grup, podeu establir aquestes dreceres de teclat.

La part superior del grup conté dues pestanyes amb opcions idèntiques. La pestanya Principal afecta el comportament de les claus del commutador de tasques estàndard, i la pestanya Alternativa controla les claus alternatives. A la llista desplegable Llista de finestres especifiqueu si voleu passar a través de les finestres en tots els escriptoris virtuals o només aquelles en l'escriptori actual, i també si voleu que les finestres apareguin en l'ordre natural o en grup. En Criteri d'ordenació podeu afectar l'ordre en què passeu per les finestres. Si seleccioneu Inclou l'escriptori llavors l'escriptori mateix serà llistat entre les finestres, de manera que pugueu passar a l'escriptori usant el commutador de tasques. La meitat inferior d'aquesta pestanya afecta l'aparença del commutador de tasques. Alguns dels efectes tenen més opcions a les que podeu optar fent clic al botó a la dreta de la llista desplegable.

Comportament de les finestres

Al grup Comportament de les finestres, podeu configurar com es comporten les finestres pel que fa a obtenir el focus, rebent varis tipus de clics del ratolí, quan es desplacen o s'obren.

La pestanya Focus conté les opcions relacionades amb el focus de finestra. Quan una finestra rep el focus es converteix en la finestra activa, la que rep les vostres entrades. Normalment, feu clic en una finestra per donar-li el focus. A la llista desplegable Política podeu optar per deixar que el focus de finestra segueixi el ratolí sense fer clic. Depenent de la configuració, una finestra no pot anar al davant de les altres finestres quan rep el focus. Si és així, potser voldreu seleccionar Eleva la finestra activa amb un clic, El que portarà la finestra activa al davant quan hi feu clic.

A la pestanya Accions de la barra de títol podeu configurar l'efecte de les diferents accions del ratolí tenen a la barra de títol, i en el marc de la finestra. Tanmateix, a la pestanya Accions de finestra es configura l'efecte de les accions del ratolí en les finestres inactives, i hi ha l'opció d'assignar accions de la finestra als botons i la roda del ratolí quan s'utilitza mentre es prem una tecla modificadora específica.

La pestanya Moviment conté opcions que afecten a com es comporten les finestres mentre es mouen. A la pestanya Avançat trobareu opcions de la nova ubicació de les finestres.

Regles de les finestres

Al grup Regles de les finestres podeu especificar una configuració encara més detallada de les finestres individuals en base al seu títol o l'aplicació a la qual pertanyen. A aquests valors també s'hi pot accedir des del menú contextual de la finestra: Feu clic a la barra de títol i seleccioneu Avançat -> Arranjament especial de finestra... o Avançat -> Arranjament especial d'aplicació...