Konversation/FAQ/da: Difference between revisions

From KDE UserBase Wiki
(Importing a new version from external source)
(Created page with "Dette er min %Mmonospace%M tekst. (Konversation >= 1.8.22040) : Dette er min <tt>monospace</tt> tekst.")
 
(7 intermediate revisions by 2 users not shown)
Line 22: Line 22:
== Hvor kan jeg finde de scripts, som følger med Konversation (/media, /weather, etc.)? ==
== Hvor kan jeg finde de scripts, som følger med Konversation (/media, /weather, etc.)? ==


KDE-programmer som '''Konversation''' leder almindeligvis efter deres ressourcer i to  mappestrukturer: en global og en i din hjemmemappe. Hvert program søger en mappe hvis navn matcher programmets begge steder og bruger data fundet der. Den lokale mappe <tt>~/.kde/share/apps/konversation/scripts</tt> findes altid, men placeringen af den globale <tt>konversation/scripts</tt> mappe, som indeholder standardudvalget af scripts, som leveres med '''Konversation''' kan være vanskeligere at finde, da den afhænger af, hvilket layout af filsystemet, som din distribution har valgt at implementere.
KDE-programmer som '''Konversation''' leder almindeligvis efter deres ressourcer i to  mappestrukturer: en global og en i din hjemmemappe. Hvert program søger en mappe hvis navn matcher programmets begge steder og bruger data fundet der. Den lokale mappe <tt>~/.kde/share/apps/konversation/scripts</tt> findes altid, men placeringen af den globale <tt>konversation/scripts</tt> mappe, som indeholder standardudvalget af scripts, som leveres med '''Konversation''' kan være vanskeligere at finde, da den afhænger af, hvilket layout af filsystemet, din distribution har valgt at implementere.


Generelt kan KDE instrueres i, hvilke mapper den skal søge programressourcer i ved at udfylde og eksportere miljøvariablene ''$KDEDIR'' og ''$KDEDIRS''. Dette benytter mange distributioner sig af. Start KDE's terminalemulator [[Special:myLanguage/Konsole|Konsole]] og brug kommandoen '''echo''' til at se indholdet af disse variable:
Generelt kan KDE instrueres i, hvilke mapper den skal søge programressourcer i ved at udfylde og eksportere miljøvariablene ''$KDEDIR'' og ''$KDEDIRS''. Dette benytter mange distributioner sig af. Start KDE's terminalemulator [[Special:myLanguage/Konsole|Konsole]] og brug kommandoen '''echo''' til at se indholdet af disse variable:
Line 62: Line 62:
  Dette er min %Soverstregede%S tekst.
  Dette er min %Soverstregede%S tekst.
: Dette er min <strike>overstregede</strike> tekst.
: Dette er min <strike>overstregede</strike> tekst.
Dette er min %Mmonospace%M tekst. (Konversation >= 1.8.22040)
: Dette er min <tt>monospace</tt> tekst.


== Hvor er serverlisten? ==
== Hvor er serverlisten? ==


'''Konversation''' leveres i øjeblikket ikke med en foruddefineret liste over kendte IRC-netværk og servere. Vi planlægger at udbyde et sted, hvor man kan downloade og importere sådanne lister på et tidspunkt. Indtil da
'''Konversation''' leveres i øjeblikket ikke med en foruddefineret liste over kendte IRC-netværk og servere. Vi planlægger at udbyde et sted, hvor man kan downloade og importere sådanne lister på et tidspunkt. Indtil da kan du finde et script på [[Special:mylanguage/Konversation/Scripts/Import_mIRC_server_list|denne side]], som vil føje indholdet af mIRC's ærværdige servers.ini til din configfil for '''Konversation'''.


== What is an IRC URL? ==
== Hvad er en IRC URL? ==


'''Konversation''' can be started with an URL from the command line. The following URL should work:
'''Konversation''' kan startes med en URL fra kommandolinjen. Følgende URL'er skulle virke:


* irc://host:port/%23channel
* irc://host:port/%23channel
* irc://host:port/name,isuser
* irc://host:port/name,isuser


Details: ([http://tools.ietf.org/html/draft-butcher-irc-url-04 expired IETF draft])
Detaljer: ([http://tools.ietf.org/html/draft-butcher-irc-url-04 udløbet IETF-udkast])


[[Category:Internet]]
[[Category:Internet/da]]

Latest revision as of 14:55, 19 October 2022


Jeg har mistet min menulinje. Hvordan får jeg den tilbage?

Tast Ctrl + M for at få menulinjen tilbage igen. Bemærk, at de fleste KDE-programmer følger samme genvejskonvention. Du skulle i de fleste tilfælde kunne få din menu tilbage på denne måde.

Min distribution slår ikonet i statusområdet fra. Hvordan får jeg det tilbage?

Indstillinger -> Indstil Konversation -> Opførsel -> Generelt -> Aktivér statusikon

Jeg har slået NetworkManager fra og forbinder manuelt, men Konversation kan ikke forbinde automatisk, og skal genstartes

Konversation bruger KDE's motor Solid til at få information om netværk. For at få den til at gentilslutte sig, skal du udskifte Solid-motoren med FakeNet.

Systemindstillinger -> Avanceret -> Hardware -> Netværk -> FakeNet. Flyt den til toppen af listen ved brug af pilene.

Anvend ændringerne.

Note

Fra KDE SC 4.5 findes denne indstilling i afsnittet Network Management Backend i Systemindstillinger -> Hardware -> Informationskilder.


Hvor kan jeg finde de scripts, som følger med Konversation (/media, /weather, etc.)?

KDE-programmer som Konversation leder almindeligvis efter deres ressourcer i to mappestrukturer: en global og en i din hjemmemappe. Hvert program søger en mappe hvis navn matcher programmets begge steder og bruger data fundet der. Den lokale mappe ~/.kde/share/apps/konversation/scripts findes altid, men placeringen af den globale konversation/scripts mappe, som indeholder standardudvalget af scripts, som leveres med Konversation kan være vanskeligere at finde, da den afhænger af, hvilket layout af filsystemet, din distribution har valgt at implementere.

Generelt kan KDE instrueres i, hvilke mapper den skal søge programressourcer i ved at udfylde og eksportere miljøvariablene $KDEDIR og $KDEDIRS. Dette benytter mange distributioner sig af. Start KDE's terminalemulator Konsole og brug kommandoen echo til at se indholdet af disse variable:

echo $KDEDIRS

hvilket kan give et output som fx:

/usr

I dette tilfælde findes dine globale Konversation-scripts i /usr/share/apps/konversation/scripts. Hvis nogen af disse miljøvariable indeholder flere mapper adskilt med et kolon (":"), så leder KDE i dem alle i den rækkefølge de står.

Scripts-mappen i din hjemmemappe har forrang for den globale mappe. Hvis du ønsker at modificere en af Konversations medfølgende scripts, så er det bedst at kopiere det fra den globale mappe til din egen lokale mappe og ændre kopien. På den måde vil en opdatering af Konversation ikke overskrive dine modifikationer.

Hvis ovennævnte metode til at finde stien til de globale scripts ikke giver noget resultat, så kan du prøve outputtet fra:

kde4-config --install data

Her er et par eksempler mere på almindelige stier til den globale scriptmappe, hvis ingen af de førnævnte metoder giver noget resultat:

 /usr/share/apps/konversation/scripts (Gentoo, Kubuntu)
 /usr/share/kde4/apps/konversation/scripts
 /opt/kde3/share/apps/konversation/scripts (SUSE)

Efter version 1.3.1 kan du også finde ud af, hvor installerede scripts er ved at køre denne kommando i Konversations inputlinje (vi bruger scriptet media som eksempel, da det følger med enhver installation af Konversation):

/exec --showpath media

Hvordan skriver jeg fed/kursiveret/understreget tekst?

Eksempler:

Dette er min %Bfede%B tekst.
Dette er min fede tekst.
Dette er min %Ikursiverede%I tekst
Dette er min kursiverede tekst.
Dette er min %Uunderstregede%U tekst.
Dette er min understregere tekst.
Dette er min %Soverstregede%S tekst.
Dette er min overstregede tekst.

Dette er min %Mmonospace%M tekst. (Konversation >= 1.8.22040)

Dette er min monospace tekst.

Hvor er serverlisten?

Konversation leveres i øjeblikket ikke med en foruddefineret liste over kendte IRC-netværk og servere. Vi planlægger at udbyde et sted, hvor man kan downloade og importere sådanne lister på et tidspunkt. Indtil da kan du finde et script på denne side, som vil føje indholdet af mIRC's ærværdige servers.ini til din configfil for Konversation.

Hvad er en IRC URL?

Konversation kan startes med en URL fra kommandolinjen. Følgende URL'er skulle virke:

Detaljer: (udløbet IETF-udkast)