Akonadi
Introducció
El marc de treball Akonadi és el responsable de proporcionar a les aplicacions una base de dades centralitzada per emmagatzemar, indexar i recuperar informació personal de l'usuari. Això inclou missatges de correu electrònic, contactes, calendaris, esdeveniments, diaris, alarmes, notes, etc. En SC 4.4, KAddressBook es va convertir en la primera aplicació en començar a utilitzar Akonadi. En SC 4.7, KMail, KOrganizer, KJots, etc, també s'han actualitzat per a utilitzar Akonadi. A més, els diversos estris Plasma també utilitzen Akonadi per a emmagatzemar i recuperar els esdeveniments del calendari, notes, etc.
Al moment d'escriure aquestes línies, les següents aplicacions estan habilitades per utilitzar la infraestructura Akonadi per emmagatzemar i accedir a les dades d'usuari de manera centralitzada. Aneu a la pàgina de cada aplicació per saber-ne més.
KMail
Client de correu Utilitza Akonadi per a emmagatzemar missatges de correu electrònic
KAddressBook
Gestor de contactes Utilitza Akonadi per emmagatzemar la informació de contacte
KOrganizer
Organitzador personal Utilitza Akonadi per emmagatzemar calendaris, esdeveniments, diaris, etc.
KJots
Aplicació per prendre notes Utilitza Akonadi per emmagatzemar notes
KAlarm
Programador d'alarma personal Utilitza Akonadi per memoritzar les alarmes.
A més d'això, els estris de plasma com Rellotge Digital, Notes també utilitzen Akonadi per emmagatzemar i recuperar els esdeveniments i les notes.
Controlar el servidor Akonadi
El mòdul de control Akonadi a Arranjament del sistema proporciona un mitjà senzill per iniciar, aturar, reiniciar i consultar l'estat del servidor de Akonadi. També ho podeu aconseguir des de la línia d'ordres amb l'ordre akonadictl. Utilitzant aquest mètode, podreu obtenir informació addicional sobre la consola.
Per iniciar el servidor Akonadi,
akonadictl start
Per aturar el servidor Akonadi,
akonadictl stop
Per reiniciar un servidor Akonadi en execució,
akonadictl restart
Per consultar l'estat del servidor Akonadi,
akonadictl status
Disabling the Akonadi subsystem
The Akonadi server is started by any Akonadi-enabled application. If you don't want Akonadi to be started after login, you have to ensure that no Akonadi-enabled application is launched at login or thereafter. Remember to check Plasma widgets as well — the Digital Clock widget in the default panel, for instance uses Akonadi to (optionally) display calendar events and this is enabled in its settings by default (see the "Display Events" option) . You must remove any widgets that may start it from your start-up, if you wish Akonadi to start only when you start KMail or other applications.
El servidor Akonadi és iniciat automàticament en iniciar la sessió encara que cap aplicació habilitada per l'ús d'Akonadi demani accés al mateix.
Per deshabilitar el subsistema Akonadi, en primer lloc, apagueu el servidor Akonadi en execució des del mòdul de control o la línia d'ordres:
akonadictl stop
To ensure that Akonadi is not started, check that no applications require it at login. In particular, open the Plasma clock applet preferences, go to "Calendar" and uncheck "Show events" to prevent Plasma from requesting information from Akonadi and thus allowing it to start.
Preguntes més freqüents
On són ara les meves dades?
Una explicació completa d'on s'emmagatzemen les dades i la interacció amb Akonadi està disponible al blog de l'Andras Mantia.
Problemes de migració
L'emtrada al glossari per Akonadi té una breu descripció del seu propòsit i altres enllaços d'interès. En aquesta pàgina s'explica com treballen junts Akonadi i KAddressBook.
Alt ús de la CPU o de la memòria
Si experimenteu un ús de la CPU al 100% per part del proces virtuoso-t quan s'utilitza Akonadi i les aplicacions relacionades, proveu amb aquesta solució proposada, mentre que s'està investigant: A la pàgina de configuració de KRunner, deshabiliteu el connector de cerca Nepomuk i el connector Contacte. Després, sortiu i torneu a entrar a la sessió. Per a més informació i entrades, informeu aquí, al fòrum o al canal d'IRC #kontact.
Akonadi i Nepomuk, perquè?
Sovint hi ha una gran confusió sobre Akonadi i Nepomuk. Per què les dades de Akonadi estan indexades al Nepomuk explica exactament per què tenim ambdues i quines són les seves funcions. No us perdeu la informació addicional de Will Stephenson a la secció de comentaris.
Solució de problemes
No es poden llegir els detalls d'alguns dels missatges o grans retards per llegir-los
Si no sou capaç de llegir alguns correus electrònics i veieu un missatge amb «espereu un moment...», podeu sortir de la sessió del KDE i tornar a accedir per reiniciar tots els processos, podria ajudar.