Digikam/Processament RAW bàsic

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 13:38, 6 December 2013 by Abella (talk | contribs) (Importing a new version from external source)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Other languages:

Processament RAW bàsic en el digiKam

Transcrit des d'un article al blog d'en Dmitri Popov, l'11 de març de 2013

Per aquest projecte, utilitzarem una fotografia de la famosa catedral de la Sagrada Família a Barcelona, ​​Espanya (podeu descarregar el fitxer RAW des de https://www.box.com/s/cq3uknqt54o3usf1jg3r). La fotografia es va prendre amb una càmera Canon PowerShot S90, i el fitxer RAW presenta diversos defectes obvis, incloent una visible distorsió de barril, àrees subexposades i soroll. En altres paraules, aquest fitxer RAW en particular és perfecte per retocar-lo al digiKam.


Configurant la descodificació RAW


Abans de començar, assegureu-vos que digiKam està configurat per obrir fitxers RAW en el mode de 16 bits utilitzant les preferències per omissió. Per això, escolliu Arranjament -> Configura digiKam i canvieu a la secció Descodificació RAW. Activeu l'opció Utilitza l'arranjament per defecte, en 16 bits i premeu . Després obriu el fitxer RAW per edició utilitzant la tecla F4 (o escolliu Imatge -> Edita).


Aplicant la correcció de la lent


La primera tasca consisteix en reparar la distorsió de la lent. Atès que la biblioteca LenFun utilitzada per digiKam per a la correcció automàtica de la lent no té un perfil de lent per a la Canon PowerShot S90, haureu de reparar la distorsió de la lent de forma manual. Escolliu l'opció Realça -> Lents -> Distorsió, a continuació, utilitzeu el control lliscant Principal per ajustar el valor de la correcció. Alternativament, podeu introduir el valor exacte en el camp al costat del control lliscant. Per aquest fitxer en particular, el valor -27 hauria de fer el truc. Comproveu la vista prèvia de la imatge per assegurar-vos que la distorsió es corregeix adequadament, i premeu per aplicar la correcció.

Utilitzant l'eina de contrast local

Encara que la Canon PowerShot S90 va fer un treball respectable produint una imatge ben exposada, la fotografia té àrees una mica subexposades. La manera més senzilla de resoldre això és utilitzant l'eina de contrast local (Realça -> Contrast local). Els valors per omissió haurien de fer el truc, però sou lliure d'experimentar amb diferents paràmetres. Però no intenteu anar massa lluny, ja que el resultat final podria resultar en un aspecte poc natural. Tan mateix, abans de començar a modificar la configuració per omissió, deseu-la com a predeterminada utilitzant el botó Desa com a. Més tard, podreu restaurar la configuració original predeterminada utilitzant el botó Carrega.


Aplicant la reducció de soroll


El següent pas és l'eina de reducció de soroll (Realça -> Reducció de soroll). Mentre que la configuració per omissió de la reducció de soroll funciona bé en la majoria de les situacions, potser la voldreu ajustar per obtenir uns resultats encara millors. En experimentar amb diferents paràmetres de reducció de soroll, és una bona idea canviar-la a retalla 100%, el qual us donarà una visió molt millor de l'efecte de reducció de soroll. Per fer-ho, seleccioneu 100% a la llista desplegable Zoom. Podeu utilitzar les barres de desplaçament per veure la part desitjada de la fotografia. Alternativament, podeu utilitzar el botó Pan a la cantonada inferior dreta de la finestra de vista prèvia per mostrar una miniatura de la fotografia i arrossegar el requadre vermell cap a la zona desitjada de la imatge. Per a crear una vista prèvia del resultat de reducció de soroll, utilitzeu el botó Prova.


Definint més la fotografia


Finalment, la fotografia podria utilitzar alguna definició, de manera que escolliu Realça -> Defineix, ajustant el nivell de nitidesa utilitzant el control lliscant Definició, i premeu Prova per a crear una vista prèvia del resultat. Un cop més, potser voldreu canviar a retalla 100% per a una millor vista prèvia.