Digikam/Exif

  From KDE UserBase Wiki
  Revision as of 09:03, 18 October 2022 by Claus chr (talk | contribs) (Created page with "Referencer: <references />")
  (diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
  Other languages:

  Anvend EXIF-metadata til flere fotos i digiKam

  Fra Dmitri Popovs blog, 7. august 2013 (opdateret i overensstemmelse med digiKam v7.2 i januar 2021)

  Hvis du bruger digiKam til at håndtere fotos scannet fra negativer, så vil du sætte pris på programmets mulighed for at tilføje og redigere EXIF-metadata. Ved brug af digiKams særlige brugerflade til håndtering af metadata kan du føje centrale EXIF-værdier så som mærke, enhedsmodel, blænde, lukkehastighed, ISO, fokuslængde osv. til de scannede fotos (forudsat, at du har disse data tilgængelige).


  Dog lader digiKam dig ikke anvende de samme EXIF-data til flere billeder i en enkelt operation. Det kan blive noget ensformigt at skulle føje samme mærke, model, ISO og fokuslængde til hvert foto i et sæt et ad gangen, men der er et simpelt trick til at omgå denne begrænsning. Start med at føje EXIF-værdier til et enkelet foto. Markér så resten af fotoerne, vælg Billede -> Metadata -> Importér EXIF, udpeg det behandlede foto og klik på O.k.. Det vil anvende EXIF-data fra det behandlede foto på de markerede billeder. Copy-paste af metadata understøttes ikke i digiKam 7.2[1].

  Information

  Aktuelle versioner af digiKam (fra 7.2) har ikke værktøjer til at redigere metadata for flere billeder ad gangen. Du må bruge anden software til dette, for eksempel jExifToolGUI.


  Referencer: