Digikam/Correcció de la lent amb el digiKam

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 13:19, 6 December 2013 by Abella (talk | contribs) (Importing a new version from external source)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Other languages:

Correcció de la lent amb el digiKam

Transcrit des d'un article al blog d'en Mohamed Malik, el 18 de març de 2011

Cap lent és òpticament perfecte. Fins i tot les lents més cares tenen imperfeccions, però digiKam pot corregir les imperfeccions de la lent com la distorsió, l'aberració cromàtica, vinyetes, el color i la geometria.

Escolliu la fotografia en que voleu afegir correccions i premeu F4 al teclat. D'aquesta manera passareu a la vista Editor. En la vista Editor aneu a Millora -> Lents -> Correcció automàtica.


Copyright M.Malik


Aquesta característica utilitza les dades de lents des de la biblioteca lensfun i aquesta té una base de dades molt actualitzada de les lents que estan disponibles. Compta amb més d'un centenar de lents en les seves bases de dades actuals. També utilitza les metadades de la imatge per trobar la que s'utilitza. Si està disponible exactament la utilitzada per prendre la fotografia, la que coincideixi amb les metadades, però, si no està disponible el resultat exacte, es tria l'ajustament de les més coincidents. En aquest cas també es permet a l'usuari seleccionar la lent.

Podeu activar o desactivar les línies de la graella. Seleccioneu les correccions que voleu aplicar movent el ratolí cap a dintre i fora de la finestra de vista prèvia que us mostrarà un abans i un després. Quan esteu satisfet amb el resultat premeu .