Digikam/Metadades a fitxers RAW

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 11:05, 17 January 2021 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Other languages:

Escriure les metadades a fitxers RAW en digiKam

Transcrit des d'un article al blog d'en Mohamed Malik, l'1 de març de 2011

Gairebé totes les imatges contenen metadades i aquestes dades contenen tots els ajustaments que heu utilitzat per crear la fotografia. Aquests inclouen la velocitat d'obturació, obertura, distància focal, etc.

La majoria de les aplicacions de gestió d'imatges us permeten afegir i eliminar metadades personalitzades als vostres fitxers. Aquest plantejament és fàcil utilitzant fitxers JPEG, però no és gaire cert per als fitxers RAW.

Quan afegiu més etiquetes i comentaris a les metadades d'una imatge necessitareu desar-la. Si teniu un munt de fitxers RAW, digiKam també us dóna l'opció d'escriure les metadades dels fitxers RAW. Però, si us plau, tingueu en compte que aquesta característica encara és experimental.

Per tal d'activar l'escriptura de les metadades als fitxers RAW, cal que modifiqueu la configuració de digiKam.

Des del menú principal aneu a Arranjament -> Configura digiKam

A continuació veureu el menú de configuracions. A la part esquerra seleccioneu Metadades i activeu l'opció Si és possible, escriu les metadades als fitxers RAW (experimental)

Veure la captura de pantalla a continuació.Atenció

«nn» va escriure: Sorgiran problemes amb les sumes de verificació dels fitxers RAW, ja que probablement no seran vàlides després d'escriure les etiquetes.