Digikam/MetadataTilRaw

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/MetadataToRaw and the translation is 100% complete.

Skriv metadata til RAW-filer i digiKam

Advarsel

Det er generelt en god idé kun at føje metadata til JPG-filer. Hvis du vil gemme metadata i alle RAW-filer, så er det en sikker metode at aktivere sidecar-.xmp-filer. At føje data direkte til RAW-filer er sikkert for .DNG-filer, men resultatet kan variere for andre RAW-filformater. Gør det kun, hvis du kan acceptere risikoen.


Fra Mohamed Malik's blog, 1. marts 2011

Næsten alle billeder indeholder metadata, og disse data angiver alle de indstillinger du brugte, dat du tog billedet. Det inkluderer blændehastighed, apertur, fokallængde osv.

De fleste billedhåndteringsprogrammer lader dig tilføje og fjerne brugerdefinerede metadata til din fil. Dette kan let gøre med JPEG-filer; men ikke så let med RAW-filer.

Når vi føjer flere mærkater og billedtekster til et fotos metadata, så skal vi gemme dem. Hvis du har en masse RAW-filer, så lader digiKam dig også skrive metadata til dem. Vær dog opmærksom på, at denne funktion stadig er eksperimentel.

For at muliggøre skrivning af metadata til RAW-filer skal du redigere digiKams indstillinger.

Fra hovedmenuen vælger du Indstillinger -> Indstil digiKam

Nu kommer indstillingsdialogen frem. I venstre side vælger du Metadata og aktiverer tilvalget Skriv metadata til RAW-filer (eksperimentel)

Se skærmbilledet herunder.Advarsel

nn skrev: Der vil opstå problemer med RAW-filernes checksummer, da de sandsynligvis ikke vil passe efter at have skrevet mærkerne.