Digikam/Utilitzar el suport lateral XMP al digiKam 2

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 13:31, 6 December 2013 by Abella (talk | contribs) (Importing a new version from external source)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Other languages:

Utilitzar el suport lateral XMP al digiKam 2 beta 3

Transcrit des d'un article al blog d'en Mohamed Malik, el 18 de març de 2011

Què significa lateral XMP o XMP sidecar? Això significa que cada vegada que s'escriuen metadades a una imatge, es crea un fitxer XMP al costat de la imatge. Per tant en lloc d'escriure les metadades a la imatge es crea un fitxer XMP, el qual està enllaçat a la imatge.

Exemple

Si una fotografia té el nom mohamedmalik.JPG, quan s'escriuen les metadades a la imatge es crearà un nou fitxer en el mateix directori anomenat mohamedmalik.JPG.XMP. Aquest fitxer contindrà totes les metadades escrites noves i anteriors, deixant la imatge intacta. Això és molt útil quan s'escriuen metadades a fitxers RAW.

Durant l'ús del suport lateral XMP hi ha moltes opcions disponibles. Per fer-lo servir, és necessari configurar-lo.

A la finestra principal de digiKam aneu a Arranjament -> Configura digiKam i seleccioneu la pestanya MetadadesHi ha quatre opcions disponibles:

  • Escriu només a imatges — Aquesta opció no utilitza XMP, però escriurà totes les metadades directament a les imatges.
  • Escriu només a laterals XMP — No s'escriuran les metadades directament a les imatges, sinó que s'escriuran a un fitxer XMP separat en el mateix directori que la imatge.
  • Escriu a imatges i a laterals XMP – Les metadades s'escriuran tant a laterals XMP i com a la imatge.
  • Escriu només a laterals XMP per a imatges de només lectura — Significa que a les imatges amb permisos de només lectura, escriptura i execució s'escriuran les metadades directament a la imatge mentre que per a les imatges de només lectura s'utilitzarà el lateral XMP.