Difference between revisions of "KDevelop5/Manual/Running programs/da"

Jump to: navigation, search
(Importing a new version from external source)
(Importing a new version from external source)
Line 25: Line 25:
  
 
| <keycap>F8</keycap>
 
| <keycap>F8</keycap>
| Build (call make)
+
| Byg (kald make)
 
|-
 
|-
  

Revision as of 08:13, 1 October 2017

Other languages:
dansk • ‎English • ‎українська

Kør programmer i KDevelop

Efter at du har bygget et program, så vil du nok køre det. For at kunne gøre dette skal du konfigurere opstarteren for dit projekt. En opstart består af et navn på et program, nogle kommandolinjeparametre og et kørselsmiljø (så som "kør dette program i en skal" eller "kør dette program i fejlsøgeren").

Opsætning af opstarteren i KDevelop

Kdevelop-2.png

For at konfigurere opstarteren vælger du menuen Kør -> Indstil opstarter..., fremhæver det projekt, som du vil tilføje en opstarter for og klikker på knappen Icon-list-add.png. Skriv så navnet på den kørbare fil og stien til arbejdsmappen. Hvis kørsel af programmet afhænger af, at den kørbare file eller et bibliotek er blevet bygget først, så er det en god ide at føje dem til listen nederst i dialogen: Vælg Byg fra dropnedmenuen, klik på knappen Icon-folder.png og vælg det mål, som skal bygges. I eksemplet ovenfor har jeg valgt målet all fra projektet 1.deal.II og step-32 fra projektet 1.step-32 for at sikre mig, at både basisbiblioteket og programmet er blevet kompileret og er up to date før, før programmet faktisk køres. Mens du er her kan du lige så godt også konfigurere en fejlsøgningsopstart ved at klikke på Fejlsøgning og tilføje navnet på fejlsøgeren; hvis det er systemets standardfejlsøger (fx gdb på Linux), så behøver du ikke at gennemføre dette skridt.

Kdevelop-3.png

Nu kan du prøve at køre programmet: Vælg menuen Kør -> Start (eller tast Shift + F9), så skulle dit program starte i sit egen undervindue i KDevelop. Billedet ovenfor viser resultatet viser resultatet: Den nye værktøjsvisning Kør for neden viser output fra det program, som køres — i dette tilfælde programmet step-32.

Note-box-icon.png
 
Note
Hvis du har konfigureret flere opstarter, så kan du indstille, hvilken du vil køre når du taster Shift + F9 i menuen Kør -> Nuværende start-indstilling. Desværre får alle opstartere som standard navnet Ny konfiguration af Native applikation uden nogen indlysende måde at ændre navnet, hvilket gør det svært at skelne imellem dem, når man vælger den aktuelle opstarter (se KDevelop bug 272300). Du kan dog ændre navnet på konfigurationen: i den dialogboks, som dukker op, når du vælger Kør -> Indstil opstarter dobbeltklikker du på konfigurationens navn i trævisningen til venstre, hvorefter du kan ændre konfigurationens navn.


Nogle nyttig tastaturgenveje

Kør et program
F8 Byg (kald make)
Shift + F9 Run
F9 Run program in the debugger; you may want to set breakpoints beforehand, for example by right-clicking with the mouse on a particular line in the source code

Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.