KOrganizer

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 18:01, 8 October 2022 by Claus chr (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


KOrganizer
KOrganizer er kalender- og planlægningskomponenten i KDE's integrerede program til personlig informationshåndtering, Kontact.

Hovedpunkter

 • Mulighed for flere kalendere og gøremålslister. Korganizer kan let indføje kalenderdata fra filer og fra andre kalenderdata-kilder for eksempel fra internettet. De kan let aktiveres, deaktiveres, føjes til eller fjernes fra den grafiske brugerflade.
 • Integration i Kontact. KOrganizer er fuldt integreret i PIM-programmet Kontact. Indenfor Kontact har KOrganizer yderligere funktioner, så som omdannelse af mails til begivenheder og træk-og-slip til gøremålslister.
 • Lagringsmodel. KOrganizer har en vedvarende kalender. Du behøver ikke at bekymre dig om at indlæse eller gemme kalendere. Ændringer gemmes lige så snart du laver dem. Hvis eksterne datakilder ændres, så opdateres din kalender automatisk. En låsningsmekanisme beskytter kalenderen hvis der kommer ændringer fra flere kilder samtidigt.
 • Fortryd og Annulér fortryd. KOrganizer har ubegrænset Fortryd og Annulér fortryd.
 • Integration af gøremålslisten med Agendavisningen. Gøremål kan omdannes til begivenheder ved at trække fra gøremålslisten og slippe i agendavisningen.
 • Bilag til begivenheder og gøremål. Webadresse, filer og mails kan knyttes til en begivenhed eller et gøremål. De tilknyttede data kan nemt tilgås med et enkelt klik i begivenheds- eller gøremålsvisningen eller i oversigtsvisningen.
 • Hurtig tilføjelse af et gøremål. Du kan oprette nye gøremål ved at skrive i et særligt indtastningsfelt uden at skulle åbne gøremålseditoren. Det er særligt praktisk, hvis du skal oprette flere nye gøremål efter hinanden.
 • Hurtig tilføjelse af begivenheder. Der er flere måder at oprette nye begivenheder i agendavisningen: Du kan fremhæve et tidsinterval i kalenderen og begynde at skrive; så åbnes begivenhedseditoren og den tekst du skriver havner i titlen. Du kan indstille KOrganizer til at åbne begivenhedseditoren lige så snart du har fremhævet et tidsinterval, og desuden kan du bruge de sædvanlige funktioner i menuen og værktøjslinjen, en tastaturgenvej eller kontekstmenuen til at starte begivenhedseditoren.
 • Plugin for jødiske kalender datoer. Når denne plugin aktiveres, så vises jødiske kalenderdatoer for hver dag i kalendervisningen.
 • Udskrift. Kalendere kan udskrives i forskellige stile, med farver og overlappende begivenheder.
 • KMail understøtter overførsel af invitationer og andre kalenderdata til KOrganizer.

KOrganizer lader dig håndtere begivenheder og opgaver, giver dig påmindelser, eksporterer til Internettet, håndterer data over et netværk, planlægning for grupper, import og eksport af kalendere med mere. KOrganizer kan samarbejde med mange forskellige groupware-servere, for eksempel Kolab, Open-Xchange, Citadel og OpenGroupware.org.

KOrganizer kan tilpasses dine behov og er en integreret del af KDE-PIM-pakken, som søger at opsamle og organisere alle dine personlige data. KOrganizer understøtter de to førende standatder for opbevaring og udveksling af kalenderdata, vCalendar og iCalendar.

Flere detaljer

Andre sider

Fejlhåndtering

Tidspunktet for min ugentlige aftale ændres fra næste uge - hvordan gør jeg det?

Tiden er en af de få ting, som ikke kan ændres for resten af en serie af gentagne aftaler (enkelte undtagelser er mulige). KOrganizer bruger tidsfeltet til at identificere begivenheden, så det er ikke muligt at gennemføre denne ændring.

Lav i stedet en ny gentagende aftale startende i næste uge og kopier informationerne (undtagen tiden) fra den gamle aftale.

En mere detaljeret forklaring på problemet kan findes her

Vejledninger

Download

KOrganizer findes i alle de vigtigste Linux-distributioners pakkearkiver, som tarballs og snart vil en Flatpack-version blive tilgængelig. Gamle versioner var kompatible med Windows; Kontact-teamet søger hjælp til at forbedre understøttelsen af Windows. For mere information se Kontact downloadsiden.

Installationsinstruktioner

Hvis du har brug for hjælp med at instalerel KOrganizer, så se denne vejledning om hvordan man installerer KDE-software.


Mere information