KXStitch

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 15:39, 19 October 2022 by Claus chr (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Other languages:
Editor til korsstingsmønstre

Introduktion

KXStitch er et program, som lader dig lave korsstingsmønstre. Mønstre kan laves fra grunden på et gitter af brugerdefineret størrelse, som kan gøres større eller mindre efterhånden som dit mønster skrider frem. Alternativt kan du importere billeder i forskellige grafikformater, hvilket lader dig reducere antallet af farver og begrænse konverteringen til hele sting eller eventuelt bruge delsting. Du kan også bruge billeder som baggrund, hvilket lader dig bruge dem som skabelon. Disse importerede billeder kan så modificeres med de medfølgende værktøjer til at fremstille dit endelige design.

Der er et antal værktøjer til at hjælpe med designet af dit mønter, herunder åbne og udfyldte rektangler og ellipser, fyldte polygoner, linjer og bagsting. Desuden kan du bruge klip, kopiér og sæt ind til at gentage udvalgte områder. Udvalgte områder kan også roteres 90, 180 eller 270 grader mod uret samt spejles om en lodret eller vandret linje.

Du kan bruge mønsterbiblioteker til at gemme større eller mindre dele af mønstre til genbrug i andre mønstre. Mønstrene i disse biblioteker kan gemmes i en hierarkisk liste, som gør det let at sortere og navigere igennem dem for at finde det du ønsker. Disse mønsterbiblioteker kan også bruges som alfabeter ved at tildele et tegn til hver af dem. Når du bruger alfabet-værktøjet og trykker på en tast, som har et tilknyttet mønster i det aktuelle bibliotek, så vil dette mønster blive indsat i de mønster du redigerer.

Når du er klar kan du definere et sidelayout til udskrivning af dit design. Der er muligheder for at udskrive en forside, instruktioner og en oversigt over trådene, herunder hvor meget der skal bruges og antallet af sting. Korsstingsmønsteret kan fylde så mange ark, som der skal til, der kan udskrives forstørrelser af detaljerige afsnit og områder med farvede felter kan vises i mindre skala.

KXStitch kan åbne visse PC Stitch-mønsterfiler, men hvis du har hentet mønstre fra PatternsOnline med filendelsen .pvf, så kan du bruge pvfViewer, som lader dig åbne, se og udskrive disse filer.

Manual

Der findes en brugerhåndbog her.

Skærmbilleder

Import af et billede
Import af et billede
Et importeret billede
Et importeret billede
Definition af et udskriftlayout
Definition af et udskriftlayout

Hovedtræk

  • Oprettelse af nye mønstre
  • Redigering af eksisterende mønstre - KXStitch kan også redigere PC Stitch-filer.
  • Brug af forskellige trådpaletter, DMC, Anchor, Madeira
  • Fremstilling af tilpassede paletter og farver
  • Brug af standardsting
  • Fri brug af bagsting
  • Import af forskellige billedformater
  • Udskrivning af mønstre og trådoversigter

Se en udybning af programmets funktioner på siden om funktioner

Download

Der findes RPM'er til OpenSuSE Tumbleweed og forskellige versioner af OpenSuSe Leap på OpenSuSE Build Service

Kildekoden findes her

Kildekoden til KF5-versionen 2.2.0 findes her

Kildekoden til KDE4-versionen 1.3.0 findes her