Kexi/Håndbog/Byg en enkel database/Design af formularer/Tildel datakilder

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 09:16, 4 October 2015 by Claus chr (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Other languages:

Tildel datakilder

Felterne du har indsat i formularen har endnu ikke fået tildelt en datakilde, så de kan endnu ikke vise nogen information fra databasen. Du bruger fanebladet (Datakilde) i feltet Egenskabseditor til at tildele en datakilde.

Det allerførste skridt er at angive datakilden for formularen som helhed , dvs. hvor de alle de viste data skal hentes fra. Som tidligere nævnt skal vi bruge tabellen Personer som datakilde til den nye formular.

  1. Klik i selve formularen, da det er dens egenskaber du vil ændre.
  2. Gå til fanebladet (Datakilde) og skriv personer i tekstfeltet Formularens datakilde eller vælg dette navn i den tilhørende drop-ned-liste.

Du har således angivet formularens datakilde. Næste skridt er at angive en datakilder til hver af kontrollerne.

  1. Klik på det første tekstfelt øverst på formularen.
  2. Gå igen til fanebladet (Datakilde) og skriv navn i feltet Kontrollens datakilde eller vælg dette navn i den tilhørende drop-ned-liste. Du kan også bare vælge dette navn fra drop ned-listen.
  3. Klik på det næste tekstfelt og angiv efternavn som datakilde.
  4. Angiv på tilsvarende måde datakilderne gade, husnummer og by til de øvrige tekstfelter.

Du kan nu gemme formularens design (dette er ikke nødvendigt for at kunne teste formularen, men det anbefales). For at gemme klikker du på knappen Gem i værktøjslinjen. Når du gemmer vil du blive spurgt om formularens navn. Skriv Personer som påskrift og klik på knappen O.k.. Formularens navn vil blive udfyldt automatisk.

Dette er et godt tidspunkt at teste din formular. Klik på knappen Data i værktøjslinjen. Med mindre du har lavet en fejl, da du angav datakilder, så skulle du nu se formularens felter udfyldt med data fra tabeller personer.

Note

* Hvis du ønsker at fjerne kontrollens datakilde, så kan du klikke på knappen i feltet Kontrollens datakilde.
  • Du kan bruge knappen (Gå til den markerede formulars datakilde) til at vælge den tilhørende tabel eller forespørgsel i feltet Projektnavigator, sådan at du hurtigt kan åbne den tabel eller forespørgsel, som er formularens datakilde.