Kdenlive/Manual/Fejlløsning og almindelige problemer

  From KDE UserBase Wiki
  This page is a translated version of the page Archive:Kdenlive/Manual/Troubleshooting and Common Problems and the translation is 100% complete.

  Information

  • How to file a bug report, and where? How to do debugging if necessary (link gdb tutorials) when using a dev version?

  Fejlsøgning og almindelige problemer

  Kdenlive advarer mig om manglende codecs; jeg kan ikke rendere i nogle formater.
  Der er flere mulige årsager til dette:
  1. Du har installeret codecssene efter installation af Kdenlive. For at tvinge Kdenlive til at tjekke hvilke codecs der er tilgængelige på dit system skal du køre konfigurationsguiden: Indstillinger -> Kør opsætningsguide. Færdiggør guiden og genstart Kdenlive for at være sikker på at codecsene er blevet opdaget.
  2. Codecsene findes ikke på dit system. Kdenlive bruger codecs fra bibliotekerne FFmpeg og Libav. På grund af licensforhold er der nogle distributioner, som ikke udbyder alle codecs som standard, og du kan blive nødt til at installere en ekstra pakke. På Ububtu og Mint skal du for eksempel installere en pakke kaldet libavcodec-extra-xx. Herefter skal du igen tjekke codecsene som forklaret i det første skridt.
  3. Sidste mulighed er, at din udgave af FFmpeg eller Libav har fejl og ikke rapporterer alle understøttede codecs. Efter udgave 0.9.2 har Kdenlive mulighed for at prøve at bruge codecs, selv om de tilsyneladende ikke er understøttede: Indstillinger -> Indstil Kdenlive... og markér Omgå codec-verificering
  Kdenlive er for stor på min skærm. Jeg kan ikke gøre den mindre.
  Dette sker som regel når der er for mange kontroller åbne. Hver kontrol optager en vis mindste bredde. Luk nogle af dem (f.eks. via menuen Vis) og overvej at bruge layouts (Vis -> Gem layout som).
  Jeg vil trimme videoer uden at genindspille dem. Hvordan kan jeg gøre det?
  Det kan du ikke med Kdenlive. (Prøv i stedet Avidemux). Årsagen er at ved opsplitning skal filer håndteres på en ganske anderledes måde (filen selv skal ændres, hvor Kdenlive renderer frames til en ny fil).
  Se også [1].
  Jeg vil anvende en effekt, for eksempel et vandmærke, på hele projektet. Hvad er den bedste måde at gøre det?
  Lav et nyt projekt med samme projektprofil og importér det projekt, som du vil anvende effekten på som et klip (Projekt -> Tilføj klip).
  Se også How to: Add a Watermark in kdenlive på Vimeo.
  Min monitor afspiller forvrængede billeder eller gør generelt noget, som den ikke skulle.
  Tjek Indstillinger -> Indstil Kdenlive... -> Afspilning. Prøv at slå OpenGL fra, hvis det er aktiveret eller brug en anden driver. Kdenlive skal måske genstartes.
  Jeg ønsker at vende tilbage til en tidligere udgave.
  Se noterne i Installation fra Sunab's PPA.