Digikam/Processar per lots

Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Digikam/Batch Process and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎català • ‎dansk • ‎italiano • ‎українська

Processar per lots les fotografies al digiKam

Quan us calgui aplicar la mateixa acció a múltiples fotografies, les capacitats de processament per lots del digiKam us poden venir bé. I l'aplicació per a la gestió fotogràfica ofereix diferents maneres d'aplicar accions a un lot de fotografies d'una sola vegada.

Per principiants, podeu realitzar certes accions sobre totes les fotografies en un àlbum específic. Per fer-ho, feu clic a l'àlbum desitjat, i escolliu l'acció que voleu des del menú contextual Procés per lots. Les accions disponibles al menú inclouen els Efectes d'imatge, Torna a comprimir les imatges, Canvia la mida de les imatges, Convertidor DNG (us permet convertir fitxers RAW en el format DNG), i el Convertidor RAW per lots (us permet processar els fitxers RAW utilitzant l'eina Convertidor RAW per lots).


Digikam batchqueuemanager.png


Per obtenir un processament per lots més seriós, haureu d'utilitzar l'eina Gestor de la cua de lots. Amb ella, podreu configurar els perfils de processament avançat i gestionar múltiples cues. Per afegir fotografies seleccionades al gestor de cues per lots, seleccioneu Imatge -> Afegeix a la cua actual (una altra alternativa és utilitzar la drecera de teclat Ctrl + B) o Imatge -> Afegeix a una cua nova (o premeu Ctrl + Majús. + B). Això obrirà el gestor de cues per lots i afegirà les fotografies seleccionades a una cua nova o existent. Per especificar les accions que voleu dur a terme a les fotografies en la cua, escolliu les eines que voleu des de la secció Eines base, i especifiqueu la configuració de cada eina en el plafó Arranjaments de les eines. La secció Reanomenament de fitxers en el plafó Arranjaments de la cua us permet especificar una regla de canvi de nom per aplicar a les fotografies modificades. Això pot ajudar-vos a diferenciar entre les fotografies processades i les originals.


This page was last edited on 6 December 2013, at 13:38. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.