Digikam/Batch-behandling

This page is a translated version of the page Digikam/Batch Process and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎català • ‎dansk • ‎italiano • ‎українська

Batch-behandling af fotos i digiKam

Når du har brug for af foretage den samme handling på et antal fotos, så kan digiKams batch-behandlingsfunktioner være temmelig nyttige; og fotohåndteringsprogrammet giver dig forskellige måder at foretage handlinger et et batch af fotos i et omgang.

For det første kan du udføre visse handlinger på alle billederne i et album. For at gøre dette højreklikker du på albummet og vælger den ønskede handling i undermenuen til kontekstmenuens punkt Massehåndtering. Tilgængelige handlinger i denne menu inkluderer Billedeffekter, Genkomprimér billeder, Ændr billedstørrelse, DNG-konvertering (lader dig konvertere RAW-filer til DNG-formatet) og Batch-RAW-konvertering (lader dig behandle RAW-filer med batch-RAW-konverteringsværktøjet).


Digikam batchqueuemanager.png


Til mere seriøs batchbehandling bør du bruge det særlige værktøj til håndtering af batch-køer. For at føje udvalgte billeder til batch-kø-håndteringen menuen Billede -> Føj til aktuel kø (alternativt taster du Ctrl + B) eller Billede -> Føj til ny kø (alternativt taster du Ctrl + Shift + B). Dette åbner batch-kø-manageren og føjer de udvalgte fotos til en eksisterende eller en ny kø. For at angive de handlinger, som du vil anvende på fotoene i køen vælger du det ønskede værktøj i fanebladet Basisværktøjer og angiver indstillinger for hvert værktøj i feltet Værktøjsindstillinger. Fanebladet Filomdøbning i feltet Kø-indstillinger lader dig angive, hvordan de modificerede fotos skal navngives. Dette kan hjælpe dig til at skelne imellem de behandlede fotos og originalerne.


This page was last edited on 3 March 2011, at 16:44. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.