Digikam/Blanc i negre

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Black and White and the translation is 100% complete.

Convertir les fotografies a blanc i negre amb el digiKam

Transcrit des d'un article al blog d'en Dmitri Popov, l'11 de febrer de 2011

Si us agrada la fotografia en blanc i negre, us encantarà saber que digiKam compta amb una eina força potent per convertir fotografies a blanc i negre. La conversió d'una fotografia que s'està editant a digiKam es fa en Color -> Blanc i negre. Però en la majoria dels casos, serà necessari un ajust addicional, i l'aplicació ofereix unes enginyoses eines per a fer-ho.


Copyright Dmitri Popov

La secció Pel·lícula ofereix un grapat de filtres que emulen diferents tipus de pel·lícula com Agfa Pan, Kodak Tmax, Kodak TriX, i Ilford SPX. Aquests filtres són una forma ràpida i senzilla per retocar la fotografia en blanc i negre. Quin filtre funciona millor dependrà de la fotografia actualment editada, així doncs potser voldreu provar diversos filtres per obtenir el millor resultat. Seleccioneu el filtre que més us agradi i veureu immediatament el resultat en el plafó de vista prèvia.

Com el seu nom indica, la secció Filtres de la lent conté diversos filtres de color, entre els quals s'inclouen el taronja, verd, groc i vermell. Encara que podeu experimentar aplicant diferents filtres a la fotografia, la forma més senzilla de trobar quin filtre és el més adequat per a una fotografia concreta és utilitzar l'ajuda contextual. Premeu Majús. + F1 i feu clic en qualsevol filtre per llegir una breu descripció del mateix. Una vegada aplicat el filtre desitjat, podeu especificar la seva intensitat utilitzant el control lliscant de Intensitat.

A més de la conversió directa a blanc i negre, digiKam us permet convertir les vostres fotografies en imatges bicromàtiques. La secció To ofereix diversos filtres de to com sèpia, platí i verd.

Finalment, la secció Lluminositat us permet ajustar manualment la corba i el contrast. Aquesta característica pot ser útil si voleu corregir àrees insuficientment exposades o sobreexposades i millorar el contrast de la fotografia.