Digikam/Sort-hvide fotos

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Black and White and the translation is 100% complete.

Omdan fotos til sort-hvid med digiKam

Fra Dmitri Popovs blog, 11 februar 2011.

Hvis du holder af sort-hvid fotografering, så kan du glæde dig over, at digiKam har et ganske stærkt værktøj til at konvertere farvefotos til sort-hvid. For at forandre det aktuelt redigerede farvefoto til sort-hvid skal du blot vælge menuen Farve -> Sort-hvid.... Men for det meste har det konverterede foto brug for yderligere justeringer, og værktøjet giver dig et par nyttige værktøjer til dette.


Copyright Dmitri Popov

Fanebladet Film indeholder en håndfuld filtre, som emulerer forskellige filmtyper som Agfa Pan, Kodak Tmax, Kodak TriX og Ilford SPX. Disse filtre giver dig en en hurtig og nem måde at tilpasse det sort-hvide foto. Hvilket filmfilter, der virker bedst afhænger af det aktuelle foto, så du bør prøve forskellige filtre for at opnå det bedste resultat. Vælg det filter du, du vil prøve; så ser du med det samme resultatet i forhåndsvisningsfeltet.

Som navnet antyder, så indeholder fanebladet Linsefiltre forskellige farvefiltre, herunder orange, grøn, gul og rød. Du kan eksperimentere med at anvende forskellige filtre til fotoet, men den letteste måde at finde ud af, hvilket filter der passer bedst til et givet foto er at bruge konteksthjælpen. Tast Shift + F1 og klik på et filter for at få en kort beskrivelse af det. Når du har anvendt det ønskede filter, så kan du angive dets intensitet ved at bruge skyderen Styrke.

Ud over egentlig sort-hvid-konvertering lader digiKam dig også ændre dine fotos til duotone-billeder. Fanebladet Tone har forskellige tone-filtre så som sepia, platin og grønt.

Endelig lader fanebladet Lys dig manuelt justere kurve og kontrast. Denne funktion er praktisk, hvis du vil rette under- eller overeksponerede områder og forbedre billedets overordnede kontrast.