Digikam/Calibrar i perfilar el monitor

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Calibrate and Profile Monitor and the translation is 100% complete.
Other languages:

Calibrar i perfilar el monitor per utilitzar-lo amb el digiKam

Transcrit des d'un article al blog d'en Dmitri Popov, el 22 de gener de 2013

Per a calibrar un monitor i generar un perfil de color per a Linux, es necessiten dues coses: un colorímetre i un programari per a perfils de color. Els colorímetres professionals d'alta qualitat tendeixen a ser molt cars, però en el seu lloc podeu utilitzar l'excel·lent dispositiu ColorHUG de codi obert. Quan es tracta de calibrar i perfilar, el programari dispcalGUI és el programari perfecte per a la tasca. Proporciona una interfície gràfica d'usuari per al calibratge de la pantalla i eines de perfilat del sistema de gestió del color de codi obert Argyll CMS. Aquest últim està disponible en els repositoris de programari de la majoria de distribucions Linux, de manera que el podeu instal·lar des del gestor de paquets de la vostra distribució. En distribucions Debian i Ubuntu, això es pot fer mitjançant l'execució de l'ordre apt-get install argyll com a usuari root. Preneu llavors la versió empaquetada de dispcalGUI des de la web del projecte i instal·leu-la al vostre sistema. Connecteu ColorHUG (o qualsevol altre colorímetre compatible) a la vostra màquina i llanceu dispcalGUI.Premeu el botó Refresca per a fer que dispcalGUI detecti al colorímetre connectat (haurà d'aparèixer a la secció Instrument/Port). Si utilitzeu una configuració multi-pantalla, assegureu-vos que està seleccionat el monitor correcte a la secció Dispositiu de visualització. Seleccioneu llavors Fotografia des de la llista desplegable Arranjament. Llavors premeu el botó Calibratge i perfil i seguiu les instruccions per calibrar el monitor i generar el vostre perfil de color. Una vegada generat, dispcalGUI us demanarà que instal·leu el perfil i que l'activeu durant l'arrencada.

Llavors llanceu el digiKam, escolliu Arranjament -> Configura digiKam, i canvieu a la secció <menucohice>Gestió del color</menuchoice>. Feu clic sobre la pestanya Perfils, seleccioneu el perfil generat des de la llista desplegable de perfils Monitor i premeu per a desar els ajustaments.