Digikam/Ansigtsgenkendelse

This page is a translated version of the page Digikam/Face Detection and the translation is 100% complete.
Warning.png
Important
digiKam 7 har betydelige forbedringer til angigtsgenkendelse, og den følgende vejledning kan være delvist forældet. For de seneste informationer om ansigtsgenkendelse se digiKam 7 udgivelsesnoter


Ansigtsgenkendelse i digiKam

Fra Mohamed Maliks blog, 12. february 2011

Google Picasa og Apple iPhoto er ikke de eneste programmer, som kan genkende ansigter i billeder. Ansigtsgenkendelse kommer nu også til Linux. digiKam 2.0, som kommer til maj får en ny funktion, genkendelse og tagging af ansigter. Jeg kompilerede digiKam 2.0 beta 2 udgaven og testede denne funktion, og den fungerer perfekt.

Sådan bruger du funktionen...

Til venstre i digiKams hovedvindue vil du se et ikon af et ansigt. Klikker du på det, så dukker der en dialog op, som lader dig skanne samlingen for ansigter. Du kan vælge hvilke mapper, der skal skannes. Se skærmbilleder nedenunder.


Digikam faces1.jpg


Nu vises alle de ansigter, som den har fundet. Det eneste der skal gøres er at tildele et mærke, for eksempel personens navn; så vil mærket dukke op i listen.


Digikam faces2.jpg


Copyright M.Malik


Det var det!


This page was last edited on 18 October 2022, at 09:11. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.