Digikam/Reconeixement facial

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Face Recognition and the translation is 100% complete.

Reconeixement facial al digiKam 2.0

Transcrit des d'un article al blog d'en Dmitri Popov, l'11 d'abril de 2011

El reconeixement facial ha estat una de les característiques més requerides al digiKam i la darrera versió de l'aplicació de gestió fotogràfica la proveeix.

Com el nom suggereix, la funcionalitat de reconeixement facial es pot utilitzar per trobar les fotografies que contenen cares i adjuntar etiquetes a la cara de les persones a les fotografies. Això us permetrà localitzar ràpidament totes les fotografies d'una persona específica utilitzant les capacitats de filtrat del digiKam.

Etiquetar les cares en digiKam és un procediment senzill. Obriu la fotografia que voleu en el plafó de vista prèvia, premeu el botó Afegeix una etiqueta de cara, dibuixeu un rectangle al voltant d'una cara a la fotografia, introduïu l'etiqueta de cara (per exemple, el nom de la persona), i premeu Confirma.Etiquetar manualment les cares pot ser una proposició desencoratjant, especialment si teniu un nombre considerable de fotografies de gent. Afortunadament, digiKam pot fer la feina del ruc identificant automàticament les cares. Obriu la barra lateral Persones, i premeu el botó Explora la col·lecció cercant cares. En la finestra que aparegui marqueu la casella de selecció Detecta i reconeix les cares. Per omissió, digiKam analitza totes les col·leccions i les etiquetes, però es pot limitar l'operació d'exploració a alguns àlbums i etiquetes. Per fer-ho, premeu el botó Opcions i seleccioneu els àlbums i etiquetes que voleu des de la llista desplegable Cerca a a la secció Àlbums. Mentre el tingueu obert, podreu ajustar els paràmetres de detecció de cares en la secció Paràmetres. A continuació, premeu el botó Explora i que digiKam faci la seva feina. Una vegada s'hagi completat l'exploració, haureu de veure totes les fotografies que contenen cares. A continuació, podreu anar a través de les fotografies escanejades per establir etiquetes de cara i eliminar les imatges correctament identificades.